Unge sløser med rengøringen

Det kniber med rengøringen hjemme hos de unge mellem 18 og 32 år. Det viser en ny undersøgelse, hvor 1.000 unge i aldersgruppen er blevet spurgt til, hvor ofte de gør rent med et rengøringsmiddel.

»Vores undersøgelser tegner et billede af, at de unge tager meget let på rengøringen derhjemme. Der er mange ting, man skal have styr på, når man flytter hjemmefra og skal lære at stå på egne ben. Men det er også vigtigt, at de unge prioriterer rengøringen, så de får bugt med de bakterier, der i værste fald kan gøre dem eller deres gæster syge,« siger adm. direktør i Kosmetik- og hygiejnebranchen, Helle Fabiansen. For eksempel bliver køkkenbordet hos 39 procent af de unge kun gjort rent én gang om ugen eller sjældnere med et rengøringsmiddel. Og toilettet får kun en tur med et rengøringsmiddel én gang om måneden eller sjældnere hos 18 procent af de unge. »Derfor sætter vi fokus på de farlige hverdagsbakterier i vores kampagne, der skal give de unge nogle simple råd til, hvordan og hvorfor de skal få bedre styr på rengøringen derhjemme,« siger Helle Fabiansen.

Klamme hænder

Undersøgelsen Klamme hænder viser også, at de unge skipper sæben, når de vasker hænder efter toiletbesøg. Hele 27 procent af de unge mellem 18 og 32 år svarer, at de ikke altid bruger håndsæben, når de har været på toilettet. Hos Rådet for Bedre Hygiejne, der arbejder for at udbrede viden og erfaringer inden for hygiejne, mener man, at det er vigtigt med en kampagne, der sætter fokus på de unges rengøringsvaner.