Til kamp mod kalk- og okkerramte toiletter

En håndpumpe, en slange og en kraftig gummiballon. Det kan umiddelbart lyde som rekvisitter til en af Egon Olsens mange planer, men faktisk danner de tre elementer grundstenene i en ny dansk rengøringsopfindelse. Opfindelsen er en specialudviklet toiletballon, som gør det enkelt at blive fri for kalkplamager og okkerrande i toilettet.

To af landets største VVS-grossister, Ahlsell og VVS Trading, har netop lanceret Toiee Toilet Plug som nyt våben mod kalkplamager og okkerrander i toilettet. Bag opfindelsen står 66-årige Trygve Thykjær, der fik ideen efter en vedvarende irritation over ikke at kunne slippe af med kalkplamager i en aldrende toiletkumme.

»Ligegyldigt hvor mange rengøringsprodukter og gamle husråd jeg brugte, var der intet, der virkede. Pludseligt fik jeg ideen om at lægge hele toilettet i blød. Hvis man har en gryde, der er brændt på, stiller de fleste den jo også i blød med opvaskemiddel i. Det samme måtte kunne gøres med toilettet,« fortæller Trygve Thykjær og fortsætter:

Tiden klarer arbejdet

Toiee Toilet Plug fungerer ved, at man nedsænker den specialudviklede ballon i vandlåsen, hvorefter denne pumpes op, så den lukker vandlåsen til. Herefter fyldes toiletkummen med vand, og man tilsætter det specialudviklede toiletrensemiddel. Toilettet står på den måde i blød, og her lader man det passe sig selv i et par timer, eventuelt natten over. Efterfølgende fjernes toiletballonen, og resultatet er en ren kumme fri for kalkrester og rødbrune render.

www.toiee.dk