Serviceassistentuddannelsen debuterer på DM i Skills

Serviceassistentuddannelsen har i flere år været demonstrationsfag ved DM i Skills, men når det i 2021 afvikles i Messe C, Fredericia, bliver det med Serviceassistentuddannelsen som konkurrence fag på lige fod med andre erhvervsuddannelser.

Rengøring kræver viden og faglighed og ved at være repræsenteret på DM i Skills får vi sat fokus på den faglighed det kræver at arbejde i service- og rengøringsbranchen. En faglært Serviceassistent kan løse hverdagens rengøringsopgaver med en viden om hygiejne, rengøringsmidler, kvalitet, og overfladers egenskaber og samtidig bidrage, med lettere anretninger, mødeopdækning, transport og lejring af patienter og meget mere.

Serviceassistentuddannelsen deltager på DM i Skills, med de to specialeretninger, virksomhedsservice og hospitalsservice. Det betyder også, at der vil være et væld af forskellige opgaver, da eleverne både skal dyste på deres praktiske kunnen, og deres teoretiske viden. Sluttelig vil der blive kåret en Danmarksmester i hvert speciale.


Når uddannelsen kommer med som konkurrencefag på DM i Skills, får vi mulighed for at vise, både hvad man som elev kan få ud af at tage en uddannelse som Serviceassistent og hvad virksomhederne kan få ud af at ansætte en faglært Serviceassistent. Branchen har fokus på at tiltrække flere unge til uddannelsen.

Uddannelsen varer max. 2½ år i en kombination af skole og praktikforløb. Længden af uddannelsen varierer, og kan tages på kortere tid, hvis man har skole-/erhvervserfaring med i bagagen. Alle elever får udarbejdet en kompetencevurdering, hvor uddannelsens længde fastlægges.
På lige fod med andre uddannelser, skal eleven have en uddannelsesaftale med en virksomhed for at gennemføre uddannelsen.

Sponsorer søges
Skulle man have lyst til at vide mere om DM i Skills eller har man som virksomhed lyst til at sponsorere udstyr, rekvisitter, rengøringsmaskiner eller rengøringsmidler til konkurrencerne kan man kontakte projektleder Anne Hebert på Tlf. 2084 4100 eller via mail ahe@sus-udd.