Udvidet bæredygtig linje: Miljøbevidst, stilren og brugervenlig!

Nordisk Microfiber har en bæredygtig linje

Kunderne kan sammensætte et sortiment
af de 31 svanemærkede microfiberprodukter
– de bedste råvarer, den højeste rengøringskvalitet,
længste holdbarhed og TCO-dokumenteret besparelser.

Nordisk Microfiber vil gerne give NMF-forhandlerne mulighed for at tilbyde slutbrugere et 360° bæredygtigt koncept, så der ikke kun fokuseres på en enkelt microfiberklud eller -moppe, men derimod på en komplet bæredygtig løsning inden for rengøringsrekvisitter.
Derfor udvidede de i 2019 den bæredygtige linje med en ny trolley-serie; Nordic Recycle Trolley, som på unik vis forener bæredygtighed, design og funktionalitet.
Og det bæredygtige element er til at få øje på. Faktisk består Nordic Recycle Trolley af, hvad der svarer til mellem 486-1.065 genanvendte plastikflasker, og de sparer op til 40 kg CO2 pr. vogn (se note).
Det er muligt for både forhandlere og deres kunder at få deres eget logo på siderne af vognen. Det giver dem en unik mulighed for at brande deres virksomhed og deres bæredygtige profil.
Rengøringsvognene består af 75 % genbrugsplast, og alle anvendte materialer er 100 % genanvendelige. Serien indskriver sig derfor i samfundets cirkulære tankegang – og dermed også mange af slutbrugernes krav til bæredygtige produkter.
Derudover er serien også H.A.C.C.P godkendt. Det betyder, at produkterne må stå i områder, hvor der er fødevarer, fx kantiner, køkkener, hospitaler og restauranter.
Ideen med produkter af genanvendt plast startede med Nordic Recycle Trolley, men i dag er produktlinjen udvidet til også at indeholde affaldsbeholdere (Nordic Recycle Waste Management) og gulvvaskesystem (Nordic Recyle Speed Mop).
»I stedet for at bruge og smide ud skal vi i stedet bruge produkter flere gange eller bruge materialerne til nye produkter. Det er dét, vi prøver at opnå med vores cirkulære rengøringskoncept,« fortæller Rune Sejten, direktør i Nordisk Microfiber.

Bæredygtighed er et afgørende konkurrenceparameter
Nordisk Microfibers bæredygtige linje udgør tilsammen et stærkt, cirkulært rengøringskoncept. Cirkulært, fordi det fremmer den cirkulære økonomi.
Cirkulær økonomi sikrer produkternes bæredygtighed fra vugge til vugge. Cirkulære produkter sikrer størst mulig udnyttelse af ressourcer og mindst muligt spild.
Deres cirkulære rengøringskoncept kan indgå i cirkulære kredsløb, hvor deres værdi bevares, fordi produkterne er 100 % genanvendelige.

Konceptet er enkelt
Sammensæt et sortiment af de 31 svanemærkede microfiberprodukter – de bedste råvarer, den højeste rengøringskvalitet, længste holdbarhed og TCO-dokumenteret besparelser.
Sæt sortimentet sammen med Nordic Recycle Trolley-serien – markedets mest bæredygtige rengøringsvogn. Den består af 75% genbrugsplast, og alle anvendte materialer er 100% genanvendelige.

NMF Cirkulært rengøringskoncept sikrer:
• Bæredygtig livscyklus for produkterne
• 100 % genanvendelige (kan omdannes til nye produkter – igen og igen)
• En del af NMF ZeroWaste concept
• Minimalt spild
• Mindst mulig CO2- og miljøbelastning

Nordic Recycle Trolley
sparer 40 kg. CO2 pr. vogn.
Rengøringsvognene består af 75 % genbrugsplast,
og alle anvendte materialer er 100 % genanvendelige.

Konceptet udnytter ressourcerne maksimalt fra produktion til genanvendelse.
»Udover at det er et ansvarligt valg, så ved vi også, at det styrker vores forhandleres miljøprofil – og dét er et stigende konkurrenceparameter i branchen,« siger Rune Sejten, direktør i Nordisk Microfiber.
Cirkulær økonomi handler om at udnytte værdifulde ressourcer. I stedet for at bruge og smide ud, skal vi i stedet bruge produkter flere gange (genbruge) eller bruge materialerne til nye produkter (genanvende). På den måde bliver produkter ikke til nytteløst affald, de bliver i stedet omdannet til nye produkter – igen og igen.
»Vi gør det nemt at købe og bruge professionelle rengøringsrekvisitter – og nu gør vi det også nemt at vælge bæredygtige løsninger,« siger Rune Sejten, direktør i Nordisk Microfiber.

Vores brug-og-smid væk kultur er ikke bæredygtig i det lange løb.
Der er behov for nye løsninger, hvis vi skal sikre bæredygtighed i fremtiden.
Det kræver en mere cirkulær tankegang i forhold til, hvordan vi fremstiller vores produkter og agerer som forbrugere.

(Miljø- og fødevareministeriet).

Note:
Beregningerne er baseret på miljøstyrelsens gennemsnitsvolumen på 70 cl á 25 gram pr. flaske.

LÆS OGSÅ: