Naturens eget våben mod infektioner

Protox har udviklet ProtoxDES – et nyt og effektivt desinfektionsmiddel baseret på det naturligt forekommende stof hypochlorsyre, som gør det meget mildt og skånsomt overfor miljø og indeklima. Samtidig er det dog langt mere effektivt i forhold til gængse desinfektionsmidler.  

Corona-krisen har lært os, at forebyggelse af smitte med desinfektionsmidler gør en forskel, da det er et vigtigt våben i kampen mod epidemier og virusudbrud. Dette var baggrunden for, at Protox udviklede ProtoxDES. Produktet er både et effektivt middel, der ”virker” samtidig et skånsomt middel.

Et skånsomt, naturligt forekomne og arbejdsmiljøvenligt produkt

ProtoxDES er et flydende desinfektionsmiddel, der baseret på det naturligt forekommende stof hypochlorsyre, kan anvendes til desinfektion af overflader, som f.eks. stikkontakter, dørhåndtag, tastaturer etc. ProtoxDES er skånsomt både mod hud, overflader, arbejdsmiljø og er indeklimaneutralt. Det efterlader således ikke restkemi efter behandling, blot salt. Produktet kan anvendes på alle flader, der tåler vand og salt, også overflader der kommer i forbindelse med fødevarer samt sarte overflader, som fx polstrede møbler, tæpper og tøj.

ProtoxDES er endvidere ikke mærkningspligtig og indeholder ingen mærkningspligtige stoffer, alkohol eller parfume. 

Generelt nyder desinfektionsmidler baseret på hypochlorsyre en stigende popularitet verden over i bl.a. hotel-, restaurations, syge- og plejebranchen takket være hypochlorsyres mildhed, når det gælder den personlige sikkerhed såvel som indeklimaet. Det Europæiske Økologimærke anbefaler således hypochlorsyre til desinfektionsopgaver inden for økologisk landbrug og fødevareproduktion, oplyser producenten.

Slår gængse produkter på effektivitet

ProtoxDES er effektivt og dræber 99,9999 % af mikroorganismer som vira, bakterier etc. takket være aktivstoffet hypochlorsyre. Ifølge internationale studier er hypochlorsyre 3-10 gange så effektivt overfor coronavirus – sammenlignet med gængse desinfektionsmidler, såsom kvaternære ammoniumforbindelser – og 80-120 gange så effektivt overfor bakterier som f.eks. hypochlorit, der anvendes i almindelig klor.

ProtoxDES kan købes i førende byggemarkeder i Danmark i 500 ml spray til vejledende udsalgspris 129 kr. og 5 L til vejledende udsalgspris 399 kr.