Fem tips til sikker levering af takeaway

Stadig flere køber takeaway, når sulten skal stilles og tendensen er accelereret under pandemien. Ifølge McKinsey har et sted mellem 35-55% af de europæiske forbrugere til hensigt at fortsætte med at få mere mad leveret i fremtiden. Det globale professionelle hygiejnemærke Tork, et Essity brand, har samlet de bedste tips til restauranter for at øge deres forretning indenfor takeaway.

Hvordan har gæsternes hygiejneforventningerne ændret sig, når flere bestiller takeaway? Ifølge en undersøgelse fra Essity tror 60% af gæsterne, at de vil have højere forventninger til restaurantens hygiejnestandarder i fremtiden. Da gæsternes forventninger til hygiejnestandarder er højere end nogensinde, er det afgørende for restauranter at garantere en hygiejnisk oplevelse og kommunikere deres indsats tydeligt til deres gæster. For at restauranterne har brancheekspert Di Neal fra Tork samlet fem tips til en mere sikker takeaway og levering. Sammen med en liste over fem tips fra brancheeksperten Di Neal lancerer Tork også en ny side på deres hjemmeside, der har til formål at bidrage til restauranternes takeaway succes.

Fem tips til sikrere afhentning og levering

  1. Indret til sikkerhed. Placer håndspritstationer, hvor gæsterne kommer ind og ud. Ved afhentningsområdet skal du opretholde god afstand mellem gæster ved at have separate områder til bestilling og afhentning. I køkkenet skal du altid kontrollere, at håndvaskestationerne er fyldt med sæbe og papirhåndklæder i starten af ​​hvert vagtskifte.
  • Gennemtænk emballage og hygiejneprodukter. Træn dit personale i at håndtere takeaway poser med omhu, ligesom de ville gøre, når de tilbereder mad. Lav en procedure for at sikre korrekt håndhygiejne og minimere risikoen for smitte. At forsegle posen eller boksen er en nem måde at vise gæsterne, at maden ikke er blevet rørt eller ændret på, siden det forlod køkkenet. Du kan også overveje at tilføje en pose eller lignende med individuelt indpakkede servietter for at sikre, at kunderne får servietter, der er hygiejniske og uberørte.
  • Kommuniker din indsats. Vær gennemsigtig med gæsterne om din indsats som sørger for, at deres mad kommer sikkert fra køkkenet til deres bord. Du kan endda gå så langt som at give en seddel med deres ordrer og en fortælling om, hvilke foranstaltninger du tager for, at deres mad er trygt leveret, takke dem for deres støtte og fortsæt med at opbygge den følelsesmæssige forbindelse til dine kunder, når du ikke møde dem ansigt til ansigt i lige så høj grad.
  • Sørg for, at leveringspersonalet har en god hygiejnerutine. Hvis du arbejder sammen med et tredjepartsleveringsfirma, skal du undersøge deres politik for håndtering af fødevaresikkerhed, da de bliver en del af din madrejse. Hvis restauranten selv driver deres egen leveringsservice, er det vigtigt at sikre, at leveringspersonalet har tilstrækkelig viden om fødevaresikkerhed og personlige værnemidler. Et leveringsværktøjssæt med ansigtsmasker, desinfektionsflasker, papirhåndklæder/servietter kan være nyttigt.
  • Tænk ud over et traditionelt køkkenmiljø. 53% af operatørerne brugte en køkkenfacilitet kun til leveringsordrer under nedlukningen, og 52% af de globale forbrugere er komfortable med at bestille mad fra en restaurant, der kun leverer takeaway uden at have en fysisk butiksfacade. Da de fleste køkkenfaciliteter, som kun bruges til takeaway, har begrænset plads og arbejder med on-demand personale såvel som tredjepartsleveringsfirmaer, er det nøglen at sætte din hygiejneindsats i centrum på hvert trin i madrejser for at sikre en effektiv arbejdsgang og hygiejnisk madhåndtering.

Tork lancerer også en ny side på deres hjemmeside med brancheviden og tips til at hjælpe restauranter med at sikre god hygiejne, når det kommer til takeaway – fra køkkenet til overdragelsen. Den indeholder en guide med mere detaljerede tips til, hvordan man sikrer hygiejnisk afhentning og levering, en praktisk plakat om håndhygiejne, et skilt til afhentningsstationer, en guide til, hvordan man bruger QR-koder og andet nyttigt materiale til restaurantens personale. For mere information besøg https://www.tork.dk/din-virksomhed/losninger/oversigt/restaurationsbranchen/take-away/