Effektiv pleje af grønne områder

Batteridrevne græstrimmere, KombiMaskiner, stangsave og stanghækkeklippere er alle populære maskiner fra STIHL, som nu fås med endnu mere kraft og ergonomisk udformning. Fælles for maskinerne i den nye serie er det lave støjniveau og motorhuset med plads til batteri fra det kraftfulde AP-system – udviklet specielt til store arealer og professionelle brugere.

Med den nye 135-serie henvender STIHL sig først og fremmest til professionelle brugere inden for pleje af grønne områder, f.eks. kirkegårdsforvaltninger, kommuner og viceværter. Alle maskiner drives af et AP-batteri, som sidder i motorhuset og dermed giver en god vægtbalance. Et stort luftindtag med rustfrit filter giver effektiv køling af motor og batteri.

Den største og første nyhed i serien er græstrimmeren FSA 135, som fås i to udgaver: FSA 135 R, som er udstyret med et ergonomisk greb, der giver ekstra præcision, og FSA 135, der har togrebsbetjening og medfølgende skovrydningssele til de mere krævende opgaver. Begge modellerne har en kraftig børsteløs EC-motor og vejer fra kun 4,3 kg.

–Begge modeller er kraftfulde og effektive maskiner, der er nemme og ergonomiske at bruge. Med det udtagelige batteri i motorhuset slipper brugerne for eksternt batteri og tilslutningskabel, siger Henrik Tångberg, der er Technical Customer Support hos STIHL Danmark.

Græstrimmerne er velafbalancerede og har ergonomisk kontrolhåndtag med LED-display. Omdrejningstallet reguleres nemt i tre trin, afhængigt af arbejdsopgaven og for at optimere driftstiden.

Begge modeller leveres med trimmerhoved, men kan også bruges med græskniv og trekantkniv. Med trimmertråd har FSA 135 og FSA 135 R en klippediameter på 420 mm.

KombiMaskine, stangsav og stanghækkeklippere
I den nye 135-serie indgår også den alsidige KombiMaskine KMA 135 R, som kan bruges sammen med forskelligt tilbehør (KombiVærktøj) som f.eks. fejevalse, trimmer og kantskærer. KombiMaskinen kan dermed erstatte mange komplette maskiner. KMA 135 er udstyret med ergonomisk greb, afstandsbøjle og kontrolhåndtag med LED-display. Omdrejningstallet styres i tre trin, og den lette velafbalancerede maskine vejer kun 3,4 kg ekskl. batteri. 

Også virksomhedens meget roste stangsave fås i en ny udgave og bliver den mest kraftfulde stangsav i AP-serien. HTA 135 har et teleskopskaft med en maksimal rækkevidde på 405 cm – perfekt til savning, beskæring og træpleje. Stangsaven har et nyt, let og robust gearhus i magnesium. HTA 135 er udstyret med et 30cm langt sværd med savkæden 1/4″P – man har desuden mulighed for at skifte til 3/8”P savkæde (tilbehør), hvis man har brug for det. Stangsaven vejer kun 6,8 kg og er udstyret med støttefod og integreret kraftig grenkrog til at løsne afsavede grene, der sidder fast.

I 135-serien indgår også stanghækkeklipperne HLA 135 og HLA 135 K. Med en samlet længde på henholdsvis 249 cm og 219 cm og en kniv, der kan indstilles til forskellige vinkler, kan høje, brede og lavtvoksende hække nemt overvindes. Den 50 cm lange knivbjælke kan vinkles i fem positioner, op til 145 grader, og giver en bedre arbejdsstilling uanset klippefladens vinkel. HLA 135 er udstyret med ergonomisk greb og HLA 135 K med gummibeklædt griberør. Begge modeller har ergonomisk kontrolhåndtag samt hastighedskontrol med tre trin og trepunktsgreb, som giver sikker start.