Nilfisk leverer højeste indtjening siden børsnotering

Torsten Türling, Nilfisks CEO, kan konstatere en omsætning, der nærmer sig en milliard euro. (Foto: Peter Brinch)

Nilfisk oplevede markant fremgang i 2021. En øget ordretilgang på tværs af regioner og segmenter resulterede i organisk vækst på 20,7% og en rekordhøj driftsrentabilitet, som ligger på det højeste niveau siden selskabets børsnotering i 2017.

Nilfisk melder om kraftig vækst i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet. Efterspørgslen efter Nilfisks produkter og services kom stærkt igen i 2021. Omsætningen steg fra kvartal til kvartal på tværs af alle markeder og regioner, hvilket resulterede i en samlet omsætning på 994,9 mio. euro, svarende til en organisk omsætningsvækst på 20,7%.

»COVID-19-pandemien har skabt øget opmærksomhed blandt vores kunder omkring værdien af, at der er rent, og den har sat yderligere skub i efterspørgslen efter professionelle rengøringsløsninger. Rengøring danner grundlaget for et hygiejnisk og sikkert miljø for os alle og er derfor blevet en endnu vigtigere forretningskritisk fakto,« siger Torsten Türling, Nilfisks CEO.

Ifølge direktøren oversteg Nilfisks organiske omsætningsvækst på 20,7% den generelle markedsvækst:

»Vi har øget vores markedsandel, mest markant i den amerikanske region, hvor omsætningsvæksten nåede op på 23,8%. Det rekordhøje resultat er drevet af stærk efterspørgsel kombineret med en dedikeret indsats fra vores medarbejdere. Fra Dongguan i Kina over Hadsund i Danmark til Minneapolis i USA har vores medarbejdere holdt fokus på at betjene vores kunder og på at finde løsninger i en tid præget af flaskehalse i store dele af forsyningskæden og en fortsat pandemi.«

Indtjeningen for 2021 var den højeste siden børsnoteringen i 2017. Driftsrentabiliteten – EBITDA  –før særlige poster udgjorde 144,3 mio. euro, en stigning på 43,8 mio. euro, eller 43,6%, sammenlignet med 2020, og EBITDA-marginen før særlige poster udgjorde 14,5%.

Ordretilgangen i 2021 oversteg omsætningsvæksten, og Nilfisk sluttede derfor 2021 med en solid ordrebog for 2022. Efterspørgslen ventes at vokse yderligere i 2022.