Den enlige skraldespand er på vej ud

Verden kigger mod danske Bica for at løse affaldssorteringen. Kravet om kildesortering af affald er ikke alene et lovkrav i Danmark. Affaldssortering i private og offentlige bygninger vinder også indpas i mange andre lande, og det mærker danske BICA, som har specialiseret sig i innovative affaldssystemer.

Bica har skabt et produkt, der matcher tidens politiske strømninger: Affaldsbeholdere til kildesortering. Salgs- og marketingchef Torben Mikkelsen (tv) repræsenterede sammen med salgsdirektør Peter Brahe det danske firma på interclean.

Skarpt designede affaldssystemer til private virksomheder, offentlige institutioner og sågar private hjem vinder nu frem i store dele af verden. Det mærkede Bica tydeligt, da virksomheden for første gang deltog i den internationale rengøringsmesse Interclean i Amsterdam. Flere indkøbere fra Centraleuropa, Mellemøsten og sågar Asien lagde vejen forbi Bica.

»Vi har lige haft et møde med en rådgiver fra en storby med 8 millioner indbyggere i Indien. De kigger på, hvordan de kan håndtere og kildesortere affald i hele byen. Det er en af de kontakter, vi nu arbejder seriøst videre med her efter Interclean,« fortæller salgsdirektør Peter Brahe fra Herning-virksomheden Carbi, der står bag brandet Bica.

En anden potentiel kunde som besøgte Bica på interclean i Amsterdam er indkøbere fra en lufthavn i Saudi Arabien, som Bica allerede har indledt forhandlinger med.

»Det viser at affaldssortering ikke alene i Danmark og Centraleuropa er kommet langt op på den politiske dagsorden. Det er ved at blive udbredt i store dele af verden, hvad vi da også kan se på den eksport, vi allerede har skabt,« siger salgs- og marketingchef Torben Mikkelsen.

Bica-affaldssystemerne er på få år blevet udbredt til mere end 1000 virksomheder, hoteller, lufthavne og biografer i både Danmark og Europa. Nu er virksomheden for alvor klar til at indtage markeder i andre dele af verden.

Holdbare og fleksible systemer

Bica’s systemer er produceret i solide materialer af stål med et eksklusivt nordisk design, hvor låger f.eks. har soft close, så de fungerer fint i både stille kontormiljøer og på travle arealer som lufthavne, biografer og større uddannelsesinstitutioner.

»Det er holdbare produkter, der kan fungere år efter år. Derfor skal vi også hele tiden se os om efter nye kunder og markeder, for systemerne går ikke i stykker. Men der er et meget stort potentiale i både Danmark og resten af verden,« siger Peter Brahe.

Affaldssystemerne kan bygges op med det antal stationer, som der er behov for alt efter, hvor det skal bruges og ud fra de krav, der er til kildesortering. Samtidig kan standerne dekoreres ud fra kundens ønske. I Danmark er det ofte med et stramt og stilrent ikondesign, mens der nogle steder i udlandet er ønske om mere farve og flere motiver på affaldssystemerne.

Stor fordel for rengøringen

Erfaringen fra kontormiljøer i store danske virksomheder som Maersk og uddannelsesinstitutioner som Aalborg Universitet og CBS er, at der opleves et langt bedre indemiljø, når de mange enlige skraldespande veksles med nogle affaldsstationer. Mange kan nøjes med færre stationer og opnår en god sorteringsgrad. For rengøringspersonalet er det også en fordel at slippe for de mange enlige affaldskurve, som ofte slet ikke er fyldte. Færre affaldsstationer giver en større effektivitet for rengøringspersonalet og en langt større miljøgevinst.

Se mere om Bica’s affaldssystemer:
https://carbi.dk/affaldsbeholder-modulopbygget/