Ikonisk støvsuger får en ”opfrisker”

Nilfisk forbedrer ”skildpadden” med det rette navn VP930. Dermed sikres bedre filtrering og spildtid minimeres.

Støvsugeren VP930, som særligt anvendes til store arealer såsom hoteller, kontorer, skoler og hospitaler, har fået en opgradering. Den ikoniske støvsuger VP930 fra Nilfisk har fået et nyt luftfilter samt en ændret placering af dette, der sikrer bedre ydeevne og minimerer spildtid.
Den har været på markedet i årtier og er Nilfisks absolutte bestseller-støvsuger: Den ikoniske VP930. Støvsugeren er i branchen bedre kendt som ”skildpadden”, og opgraderingen betyder, at den har fået et nyt luftfilter og en ny placering af dette.
Hos Nilfisk er de meget stolte af opgraderingen, idet den populære støvsuger er blevet endnu mere effektiv:
»Det nye HEPA-filter til vores populære VP930-støvsuger er fem gange større end tidligere. Sammenlignet med det gamle luftfilter, vil vores kunder opleve at den større filteroverflade mindsker tilstopning – dertil forbedres sugeevnen med 10-15 procent ved den mindre luftmodstand,«» forklarer Product Manager, Claes Jensen, hos Nilfisk Danmark.

Top-placering giver fordele


I opgraderingen af VP930-støvsugeren, er det nye HEPA-filter blevet flyttet fra at sidde i bunden af støvsugeren til at sidde i toppen. Placeringen af filteret giver flere fordele, blandt andet ved service af støvsugeren.
»HEPA-filterets nye placering i toppen af støvsugeren gør, at det er blevet langt mere tilgængeligt ved service af maskinen. Det betyder at servicepersoner har nem adgang til filteret, der ikke kræver værktøj at skifte,« fortæller Claes Jensen og fortsætter.
»Det store certificerede HEPA-filter bidrager ikke mindst til, at selv de små og farlige støvpartikler bliver opfanget,« fortæller Claes Jensen, der vurderer at man generelt vil kunne opleve en øget performance og en bedre oplevelse med det nye HEPA-filter. Sammenlagt vil det større filter og den nye placering give en bedre støvsuger-performance, der på sigt kan minimere spildtid.
»Man vil også opleve, at den i forvejen lydsvage VP930, har en endnu mere behagelig lyd, idet filterets placering har ændret lydbilledet.«

God til ’synlig rengøring’


Hos rengøringsfirmaet Renell er de glade for opdateringen af den ikoniske VP930-støvsuger. Her bruger godt 850 medarbejdere dagligt en stor procentdel af deres arbejdsdag på at støvsuge, og derfor har den rette maskine en stor betydning for arbejdsdagen.


»Vores rengøringsassistenter bruger mange timer med en støvsuger dagligt, så det er naturligvis glædeligt for os, at det nye filter potentielt kan minimere spildtid,« forklarer lagerchef hos Renell, Thomas Graubæk, der har ansvaret for de knap 6.500 Nilfisk-støvsugere, som rengøringsvirksomheden i dag er i besiddelse af. Hos Renell arbejder de meget med synlig rengøring hos deres kunder i både det offentlige og i det private. Derfor er det også særligt vigtigt, at arbejdsredskaberne ikke er til gene for omgivelserne.
»VP930 er i forvejen en ekstrem lydsvag støvsuger, alligevel er det glædeligt at høre, at lyden reduceres yderligere med det nye filter, idet vores kunder ofte er til stede, mens vi gør rent,« fortæller lagerchefen, Thomas Graubæk.

Verdens bedste støvsuger


Det er Thomas Graubæk, lagerchef igennem otte år, der er ansvarlig for rengøringsvirksomhedens lager, logistik samt reparationer af virksomhedens mange støvsugere. Han er særligt glad for den ikoniske Nilfisk-støvsuger.
»VP930 er simpelthen verdens bedste støvsuger, og det er den, bl.a. fordi den er så ekstrem robust. Den udsættes for mange knubs i dagligdagen og kræver kun minimal vedligeholdelse. Jeg har sågar oplevet at have en mere end 10 år gammel Nilfisk mellem hænderne, og det er usædvanligt, at en støvsuger kan holde så længe i vores branche,« fortæller han.

LÆS OGSÅ: Nilfisk trodser modvind og leverer topresultat


»Udover at være robust, så er den også meget praktisk for vores assistenter at arbejde med, fordi den har en stor kapacitet på 15 liter. Derudover er den letløbende og så har den en lang kabellængde på mere end 15 meter, hvilket giver en god bevægelighed. Og vigtigst af alt, så suger den rigtig godt,« slutter Thomas Graubæk fra Renell.

FAKTA: Den opdaterede VP930 har:

· En større og endnu bedre støvtæt
pose på 15 liter
· Et mundstykke til parketgulve, der beskytter sarte overflader
· En mere støjsvag støvsuger unikt designet til at kunne blive brugt altid, også i dagtimerne
· En lavere energiforbrugende støvsuger, hvilket betyder lavere energiregninger

Specifikationer for VP930:
· Rated power – 760W
· Luftfilter – HEPA 13, 99,99%, 12000cm2
· Kapacitet – 15L
· Kabellængde – 15m
· Durability index (1-5) – 5