Rengøringsassistenternes dag. Hvad er nu det?

Ja, det er som nævnt i sidste nummer af Rent i Danmark en dag, hvor vi sammen i hele branchen skal sætte vores rengøringsassistenter i centrum.

Tekst: Jytte Hansen,
formand for DRF, Dansk Rengøringsteknisk Forening

I Nyborg Kommune, hvor jeg arbejder til dagligt, er det besluttet, at netop denne dag afholder vi en lille temadag for alle vores rengøringsassistenter. Denne dag skal have lidt fagligt indhold, og ellers drejer det sig mere om at være sammen og forkæle medarbejderne med nogle lækkerier, og vi ved af erfaring, at de holder meget af at kunne snakke med hinanden, da de ikke ses meget i hverdagen.
I NOCC, som er vores nordiske samarbejde, har vi besluttet at gå fælles ud omkring denne dag.

Sverige, Norge og Finland har gjort det i mange år, og nu følger vi i Danmark med. Jeg håber, at der er rigtigt mange virksomheder, som vil tilslutte sig og gøre noget specielt denne dag. Det kan være større ting, men små ting kan også betyde meget:

SÅDAN KAN I MARKERE RENGØRINGSASSISTENTERNES DAG

  • Giv morgenbrød
  • Send en SMS ud om, hvor godt de gør det, og hvor glade I er for jeres medarbejdere
  • Besøg en medarbejder og del en historie på SoMe
  • Giv kage til kaffen
  • Lav en lille lodtrækning i afdelingen
  • Tag billeder fra dagen og del på SoMe
  • Afhold et arrangement for assistenterne
    Mulighederne er mange kun fantasien sætter grænser, men vigtigst af alt er, at I bare gør et eller andet som tilkendegiver den store værdi, som rengøringen har. Husk ingen ville kunne gå på job og trives, intet sygehus eller virksomhed kunne eksistere uden vores rengøringsassistenter først kommer forbi.

Flere forslag- klik her

Skab synlighed om rengøringen

Rengøringsassisternes Dag er en anledning til at give medarbejderne anerkendelse. Men det er også muligheden for at fortælle hele Danmark om vigtigheden af, at der gøres professionelt rent.
Derfor er det vigtigt at sprede budskaber på alle de sociale medier mandag den 4. december. Tag billeder og skriv korte opslag.

Benyt hashtag

RengøringsassisstenternesDag #Cleanersday #Rentidanmark

Når I planlægger initiativer, må I gerne give os et praj, da vi også samler materiale til vores pressekontakt mv.: Så skriv gerne inden dagen til:
torben@rentidanmark.dk
jh@d-r-f.dk