Digitalisering skal lede til trecifret millionomsætning

Officeguru – der tidligere bar navnet Danwi – har været på en lang rejse fra klassisk rengøringsselskab til innovativ servicevirksomhed med et digitalt ben. Virksomheden vil med ny digital platform udvikle markedet samt ændre folks syn på branchen. Alene i 2017 omsatte den del af servicebranchen – som har med rengøring, kontor og catering at gøre – for 31,7 milliarder kroner, men potentialet er reelt langt større mener Officeguru, der er virksomheden bag den ny platform, som er en one-stop-shop for håndtering af kontordrift.

Officeguru leverer rengøring i mange virksomheder. “Eftersom vi kommer fast på kontorerne, har vi også mulighed for at være facilitator og bindeled til andre kerneopgaver ud over selve rengøringen,” siger direktør Daniel Wilk.

Mens andre aktører i servicebranchen har udviklet digitale platforme med henblik på at forbedre egen drift, er Officegurus platform udviklet med udgangspunkt i kundernes daglige behov, når det kommer til drift og vedligehold af kontoret. Markedet er ifølge DI Service fra 2009 til 2017 vokset med 40, 4 procent til 31,7 mia. kroner, og det er sket uden nogen digitalisering af væsentlig karakter.

”Der findes allerede udmærkede systemer, der kan holde styr på alt fra mandetimer til kilometerpenge. Men vi er den første servicevirksomhed, der tilbyder kunderne et styresystem, der kan forenkle deres kontordrift væsentligt og frigive tid til andre opgaver. Virksomhederne er blevet digitaliseret på stort set alle andre områder de seneste år, så de vil også være meget imødekommende over for en øget digitalisering af kontordriften,” siger Daniel Wilk, CEO i Officeguru.

Platformen er en one-stop-shop løsning, der er gratis at bruge, og den giver adgang til en lang række services fra rengøring og vinduespudsning til frokostordning og firmajulegaver. Officeguru løser selv udvalgte nøgleopgaver, mens eksterne samarbejdspartnere har mulighed for at byde ind på de andre opgaver, når en kunde opretter en ordre. Herfra vælger kunden så, hvem der skal løse opgaven, og når arbejdet er udført tilfredsstillende, faktureres det gennem Officeguru. I stedet for at bruge en masse tid på at finde en VVS’er, der har tid til at fikse det løbende toilet, kan man altså blot oprette en ordre gennem Officegurus digitale platform og acceptere det bedste tilbud, der kommer ind.

”Det er en digital totalløsning, der også skal være med til at ændre folks syn på servicebranchen, som er meget mere end støvsugning og gulvvask. Eftersom vi kommer fast på kontorerne, har vi også mulighed for at være facilitator og bindeled til andre kerneopgaver ud over selve rengøringen. Heri ligger der et stort uforløst potentiale,” siger Daniel Wilk.

Stærk vækst i en årrække

Officeguru lancerede den digitale platform over for selskabets 300 eksisterende kunder i slutningen af oktober og har brugt de seneste par måneder på at optimere funktionaliteten, så man nu for alvor er klar til at tilbyde den til markedet. Siden dannelsen i 1993 har Officeguru – der tidligere bar navnet Danwi – været på en lang rejse fra klassisk rengøringsselskab til innovativ servicevirksomhed med et digitalt ben.

Omsætningen er blevet 12-doblet de seneste otte år og rammer i indeværende regnskabsår ca. 50 mio. kroner efter en forventet vækst på 30 procent. De seneste fire år har virksomheden haft gazelle-status. Målsætningen er at nå en omsætning på 100 mio. kroner i løbet af de kommende tre år.

”Vores succes hviler på to afgørende faktorer, som også hænger uløseligt sammen. Vi har en høj grad af kundetilfredshed, og det skyldes, at vi har en lav medarbejderomsætning. Nu har vi så også et digitalt værktøj, som skal være med til at øge væksten yderligere ved trække ny forretning ind. Samtidig gør platformen også vores forretning skalerbar uden, at vi behøver investere yderligere i vores administrative set-up,” siger Daniel Wilk.

Geografisk ekspansion i 2. kvartal

Hidtil har Officeguru kun slået sine folder i Storkøbenhavn, men i 2. kvartal 2019 er det planen at åbne et kontor i Jylland. På længere sigt er det ikke usandsynligt, at man også ser på mulighederne uden for landets grænser. ”Vi tager et skridt ad gangen, og etablering af en afdeling i Jylland er en naturlig udvikling for Officeguru, for vi vil gerne skalere nationalt, inden vi tager skridtet ud over landets grænser. Vi finansierer selv alle tiltag, men det er klart, at hvis vi vælger at gå ind på nye markeder, så kan det blive aktuelt at hente kapital ind udefra. Men der er vi ikke endnu,” siger Daniel Wilk.