Servicefag investerer i flere lærlinge

DI Service igangsætter til efteråret en ny indsats for at oprette flere lærepladser i servicebranchen. En ny lærlingekoordinator skal stå i spidsen for at inspirere og hjælpe DI’s medlemsvirksomhederne til at få flere lærlinge på serviceområdet.


»De seneste to år har vi oplevet en stigning i antallet af uddannelsesaftaler i servicebranchen. Den udvikling vil vi gerne være med til at understøtte med dette nye initiativ,« siger formand for DI Service og adm. direktør Flemming Bendt, ISS Danmark.

Danske virksomheder kommer til at mangle faglært arbejdskraft. En prognose fra DI viser, at i 2040 vil der være 157.951 færre faglærte sammenlignet med 2018. Nogle af dem, der bliver ramt, er servicebranchen, hvor 36 pct. af medarbejderne har en faglært uddannelse.