Forenede Service satser på medarbejdercaféer

Baristakaffe, lune croissanter og fløjsbløde juletoner.
Det er hverdagen for medarbejderne på Vibenshuset på Østerbro i København.
Forenede Service står bag konceptet.

Skæve arbejdstider, hastemøder og walk and talks. Årsagerne til et misset måltid kan være mange, men det skal være en saga blot, at danskerne arbejder på tom mave, lyder det fra Maj Toppenberg, direktør i Kokkenes Køkken, der står klar med et nyt café-koncept til danske arbejdspladser.

Nybagt morgenbrød, friskpresset juice og en latte serveret af en ægte barista. Både morgen middag og ved fyraften. Det er opskriften på et nyt koncept fra Kokkenes Køkken, der sideløbende med bæredygtige sansekøkkener nu lancerer medarbejdercaféer. ”En dynamisk arbejdsdag stiller krav til fleksibel kantinedrift. Derfor lancerer vi nu vores bedste bud på et convenience-koncept, der er skræddersyet til en hverdag, hvor der er brug for hurtige men lækre løsninger til at stille sulten – stor som lille,” udtaler direktør i Kokkenes Køkken, Maj Toppenberg. 

En efterspurgt vare
På Vibenshuset har planerne om en cafe til medarbejderne været på tegnebrættet lige fra starten. Siden 2019 har caféen været i funktion og fungeret som uformelt mødested og pusterum for de mere end 1000 medarbejdere, der har til huse i domicilet, lyder det fra Martin Arildslund, Head of Asset Management i Topdanmark Ejendom:

”Lige siden vi gik i gang med istandsættelsen af Vibenshuset, har det været planen, at vi ville skabe rum for en medarbejdercafé,” indleder han og fortsætter: ”For os har det været helt afgørende, at medarbejdercaféen tilbyder rolige rammer og plads til pusterum i en hverdag, der ellers er travl for mange. Nogle bruger cafeen til en kort kaffepause og en eftermiddagssnack, andre som arbejdsplads og til møder med såvel eksterne samarbejdspartnere som kollegaer”. 

Medarbejdercaféen i kontordomicilet er etableret som forlænget arm til kantineordningen, som Kokkenes Køkken står i front for. Dagligt er den i skarp konkurrence med kontorernes egne kaffemaskiner, hvor kaffen er gratis, og det er derfor helt afgørende for medarbejdercaféens succes, at besøgsoplevelsen er noget særligt, mener Martin Arildslund:

”Den helt store forskel på kantineområdet og medarbejdercaféen er miljøet. Kantinen kan hurtigt blive en banegård med klirrende tallerkener og gæster, der går til og fra frokost. Caféen skal tilbyde andet og mere. Den skal være en rolig oase, der giver både stemning og fællesskab på tværs af huset,” siger han og tilføjer: ”Medarbejdercaféer bliver en vigtig del af fremtidens arbejdsplads. Vi har brug for et sted med mere ro og mindre forsamlinger – så det er bestemt et koncept, vi overvejer at udrulle mere bredt fremover”.  

Skræddersyet til hverdagen
To arbejdspladser er sjældent ens, og det samme gælder for behovene til en medarbejdercafé. Det er derfor alfa og omega, at cafékonceptet kan tilpasses og skaleres efter ønsker og ændrede behov undervejs, mener Maj Toppenberg: 

”Fleksibilitet og skalérbare løsninger er fremtiden, for der er ikke to arbejdspladser, der er ens. Vores cafékoncept favner derfor alt lige fra et kantinekøleskab med frisksmurte sandwiches eller take away-aftensmad til en fuldt bemandet café fra klokken 7 til 17 med både morgenmad og kaffe, friskpresset juice, snacks og hjemmebagt kage,” siger hun og tilføjer: 

”Det hele kredser om convenience, og planen er, at vi på sigt tilbyder et simpelt udvalg af varer, så medarbejderen fx kan tage en liter mælk med fra arbejde og spare turen til supermarkedet på vej hjem.”. Forenede Service A/S er landets næststørste facility service-virksomhed, der beskæftiger cirka 4000 medarbejdere. Vi servicerer dagligt over 2000 store og små kunder i hele Danmark, og i modsætning til andre større rengøringselskaber i branchen er Forenede Service familieejet og dansk baseret.