Svanemærket trappevask styrker ejendomsselskabers miljøprofil

Rengøringsvirksomheden Anders Andersens Rengøring har udviklet en komplet serviceløsning med 100 % svanemærket trappevask og ejendomsrengøring for at imødekomme nye miljøkrav fra ejendomsselskaberne

Mange af landets ejendomsselskaber har blikket rettet mod svanemærket trappevask og ejendomsrengøring for at styrke deres grønne profil. Det oplever de hos Anders Andersens Rengøring, der udfører trappevask og rengøring i tusindvis af ejendomme hver dag og for nogle af Danmarks største ejendoms- og boligselskaber. Konkurrencen på ejendomsmarkedet har sat pres på den grønne udvikling og det kan man også mærke hos leverandørerne.
»De store spillere i ejendomsbranchen skærper deres grønne profil, fordi der er en stærkt stigende interesse for bæredygtighed hos ejere og lejere i både bolig- og erhvervsejendomme, og her passer svanemærket trappevask og ejendomsrengøring helt perfekt,« siger Kenneth Jensen, der er driftschef i Anders Andersens Rengøring.
Rengøringsvirksomheden blev allerede i 2011 som den første i branchen herhjemme Svanemærket på erhvervsrengøring. Siden er der løbende taget nye initiativer på miljøområdet. Senest er Anders Andersen Rengøring i år som det første rengøringsselskab blevet Svanemærket på en komplet løsning til trappevask og ejendomsrengøring. Det er blandt andet sket som et svar på de ønsker, der er i ejendomsbranchen.

PRÆCISERING:
LÆS OGSÅ: Landsdækkende – vigtigt ord mangler i artiklen

»Vi er nu i mål og har fået certifikat på, at vores trappevask og ejendomsrengøring opfylder alle Svanemærkets skrappe krav til rengøringsmidler, arbejdsmiljø, kvalitetssikring og transport og så videre,« siger Kenneth Jensen.

Komplet koncept med svanemærke
Man får ikke en komplet serviceløsning til trappevask og rengøring Svanemærket i et snuptag. Tværtimod har Anders Andersens Rengøring beskrevet og dokumenteret alle procedurer og metoder i serviceløsningen i detaljer over for Miljømærkning Danmark, der som officiel myndighed godkender og certificerer i henhold til Svanemærket.
»En helt særlig udfordring var at finde frem til nogle effektive miljømærkede rengøringsmidler, der kunne sikre en god rengøringskvalitet, uden brug af skrappe kemikalier. Trappevask og ejendomsrengøring stiller store krav til både metode og midler for at give et godt resultat,« understreger driftschefen.

LÆS OGSÅ: Anders Andersen lytter til medarbejderne

Han satte fire erfarne serviceteams til at teste forskellige nye, svanemærkede rengøringsmidler gennem et par måneder, så de kunne udvælge de bedste sæber og midler til den svanemærkede trappevask og den øvrige ejendomsrengøring.
»Mange servicemedarbejdere var fra start skeptiske over for de nye midler, de kunne ikke forestille sig et ordentligt resultat uden den traditionelle kemisæbe. Men de blev positivt overraskede. Kombinationen af vores rengøringsmetode og de miljømærkede sæber giver et lige så flot rengøringsresultat som med de ”gamle” midler.«
Det var en vigtig testproces, der både gav brugbar viden om midlernes effektivitet og førte til et ekstra positivt engagement hos medarbejderne. De er nu stolte af at levere svanemærket rengøring til kunderne.

Øget interesse for Svanemærket
Også i Miljømærkning Danmark oplever man stigende interesse for at købe mere miljørigtigt ind:
»Det er mit indtryk, at den øgede interesse for grønne indkøb spiller en stor rolle, når der vælges samarbejdspartnere, ligesom det også er tydeligt, at en virksomhed som Anders Andersen Rengøring ser miljø som en del af deres DNA. Det er en meget positiv udvikling,« siger Ingrid Elmedal, der er seniorkonsulent hos Miljømærkning Danmark.
Anders Andersen Rengøring er en af Danmarks største rengøringsvirksomheder med over 1100 medarbejdere og afdelinger i Taastrup, Aarhus og Vejle. Virksomheden var det første landsdækkende rengøringsselskab i Danmark med Svanemærkning på erhvervsrengøring og det første i hele Norden med Svanemærkning på vinduespolering.