Elis Danmark A/S har overtaget Centralvaskeriet A/S

Landets førende tekstilservicevirksomhed Elis (tidl. Berendsen) har overtaget Centralvaskeriet i Løgumkloster, som har mere end 70 års erfaring med at vaske og levere tekstiler til danske arbejdspladser.

Med 17 landsdækkende, svanemærkede industrivaskerier har Elis et godt fodfæste på markedet for tekstilservice i Danmark – og med opkøbet af Centralvaskeriet får Elis endnu et bæredygtigt vaskeri i Sønderjylland. Centralvaskeriet er et familieejet vaskeri, som i 2021 omsatte for 36 millioner kroner og i generationer har serviceret hotel- og restaurationsbranchen, plejesektoren, servicebranchen og industrien med miljøvenligt linned, arbejdstøj og vaskeløsninger. Elis’ administrerende direktør Henrik Luxhøj udtaler:

Vi er glade for, at Centralvaskeriet nu er blevet en del af Elis, da vores virksomheder deler kerneværdier, om at kundens behov skal være omdrejningspunktet for hele forretningen og at gøre en forskel for miljøet og mennesker. Centralvaskeriet fortsætter uændret og skal sammen med Elis-vaskeriet i Løgumgårde servicere kunderne i den sydlige del af landet. De 2 vaskerier kan få stor glæde af det tætte samarbejde, som vil styrke deres fælles evne til at imødekomme den vækst, vi oplever i regionen – og vi ser frem til at byde de mange nye kollegaer og kunder velkommen”.

En stabil og bæredygtig forretning

Elis Danmark A/S er en del af koncernen Elis med 45.000 ansatte og aktiviteter i 29 lande. Både internationalt og i Danmark gør Elis en stor indsats for den bæredygtige agenda, og i 2019 blev Elis Danmark verdensmålscertificeret ved Bureau Veritas som den første virksomhed i verden. Som Centralvaskeriets direktør Søren Fuglsang-Gram og partner Villy Engholm Lund fortæller, er det også en fordel for dem, at de selv og vaskeriets i alt 47 medarbejdere nu er blevet en del af Elis.

Centralvaskeriets kunder kommer ikke til at opleve forandringer i det daglige samarbejde, da vores nuværende medarbejdere fortsat vil servicere dem fra vores professionelle industrivaskeri. Men verden er blevet mere ustabil de seneste år, og for både vores kunder og medarbejdere er det en fordel, at vi nu er ejet af en så solid og veletableret virksomhed som Elis, der har størrelsen, erfaringen og økonomien til at opretholde en stabil forretning i omskiftelige tider med corona, inflation og usikkerhed i verden”, siger Søren Fuglsang-Gram.

Villy Engholm Lund tilføjer: ”Ligesom os lægger Elis vægt på at indkøbe tekstiler med menneskeligt og miljømæssigt ansvarlige certificeringer og at miljøoptimere deres produktion for at reducere forbruget af naturens ressourcer – og det har stor betydning for, at vi nu har valgt at overdrage Centralvaskeriet til Elis. Vi tror på, at vi sammen vil være bedre til at opfylde vores kunders behov, og at vi i fællesskab vil gå en endnu mere bæredygtig fremtid i møde”.