Ny strategi sikrer i-team stor fremgang

– I i-team Global har man noteret sig vores succes og kalder det den danske model, som nu danner skole for udviklingen af i-team verden over, fortæller Brian Bække.

Etableringen af i-team Danmark som et datterselskab af den globale i-team forretning har vist sig at være en succes. I dag omfatter salget ikke blot de kendte i-mop gulvvaskere, men en bred vifte af produkter.

i-team sendte de første i-vac støvsugere på markedet for 25 år siden, men i Danmark har virksomheden især været kendt for de elegante og effektive i-mop gulvvaskere. Men med etableringen af et selvstændigt i-team Danmark tilbage i 2020 har salget taget ekstra fart. Både af støvsugere, gulvvaskere og andre af virksomhedens produkter.
Det lille ”i” foran virksomhedens produkter får måske en og anden til at tænke på Apples telefoner, computer og i-pods. Men faktisk benyttede i-team bogstavkombinationen længe før.
»Mange tror vi kun producerer i-mop, men det første produkt var faktisk i-vac støvsugere, som nu i 25 år er solgt i hele verden. Med opfindelsen af i-mop i 2012 skete der så en revolution af branchen, som fik en revolutionerende kompakt gulvvasker, der kombinerer fordele fra en traditionel gulvvaskemaskine med den manuelle moppe,« fortæller Brian Bække, der siden 2020 har været direktør for det nye i-team Danmark.
Han kom til stillingen samtidig med, at i-team Danmark overtog salget af hans egen virksomhed Spraywash.

Stor fremgang


i-team Danmark er et datterselskab af i-team Global, Holland, som har partnere og kunder i mere end 70 lande fordelt over hele verden. i-team regnes for en af den globale rengøringsindustris mest innovative og nyskabende virksomheder med et konstant fokus på at udvikle moderne, grønne og bæredygtige rengøringsprodukter. Løsningerne benyttes af kommuner, rengøringsselskaber, industri mm.
»Via partnerskaber hjælper vi rengøringsbranchen til at opnå bedre og mere effektiv rengøring. Vi leverer i dag produkter til branchens førende aktører såsom de største rengøringsselskaber, hospitaler og mange kommuner,« fortæller Brian Bække, der kan glæde sig over en omsætningsfremgang det seneste halvandet år på op imod 250 procent.
»Vores strategi med at satse benhårdt på det danske marked har givet bonus. Før var mere end end 90 pct af forretningen fokuseret på salg af i-mop XL. De sidste par år har vi taget et meget bredere sortiment ind i i-team Danmark. I kombination med etableringen af i-team Danmark er vi lykkedes med at vækste bredt helt i tråd med vores ambitioner. Vi sælger både flere i-mop gulvvaskere, men også støvsugere, spraywash og andre nye produkter bidrager til væksten,« siger Brian Bække.

LÆS OGSÅ: i-team forsvarer sit patent


I flere år var Toprent med til at rulle kendskabet til i-mop ud på det danske marked. Men Toprent er nu trådt et skridt tilbage og er i dag forhandler af produkterne ligesom en række andre grossister.
»Fordelen ved at være et selvstændigt i-team er, at vores nu syv medarbejdere kan have fuldt fokus på i-teams produkter hver eneste dag. Vi sælger udelukkende produkterne gennem grossister, som vi betragter som partnere. Vi har skabt en holdånd som viser sig både på den måde, vi arbejder sammen på, og i at vi kan vækste så hurtigt,« siger Brian Bække, for hvem det med holdånd ikke ligger så fjernt. Han har nemlig en fortid som professionel fodboldspiller (se boks).

i-team Danmark 2.0


Med etableringen af i-team i Danmark skete det under en ny strategi med det mål at blive det bedste i-team i hele verden. Det lyder som en ambitiøs målsætning i et lille land. Ikke desto mindre har Danmark nu den største og stærkeste organisation i Europa, bortset fra i-teams hjemland Holland. Der er syv medarbejdere i Danmark mod for eksempel 2 i Sverige og 3 i Italien. Faktisk er i-team Danmarks strategier blevet model for, hvordan i-team skal udvikle sig i resten af verden.
»Vi har satset stærkt på at opbygge et team af folk med kompetencer fra branchen. Samtidig har vi et stærkt fokus på hver eneste dag at betragte vores grossister som partnere. Vores mission er at blive en succes sammen med vores partnere. I i-team global har man noteret sig vores succes og kalder det den danske model, som nu danner skole for udviklingen af i-team verden over,« fortæller Brian Bække.
De gode takter bæres ligeledes frem af de værdier, som i-team bygger på. Det handler blandt andet om at alle produkter skal være med til at forbedre branchen i form af bedre effektivitet, hurtigere processer, mere grøn rengøring, større hygiejnesikkerhed og at det i sidste ende bliver bedre for alle.

Robotter og mennesker


Disse værdier var bærende for udviklingen af i-mop og bliver det også for i-teams introduktion af robotteknologi.
»Robotteknologien buldrer frem. Vi har en lidt anden strategi end de gængse robotleverandører, for vi kalder det co-bots. Det signalerer at vi fokuserer på en cooperation mellem menneske og maskine, så de kan arbejde sammen. Når vores robot-gulvvasker kører selv i gennem nogle områder, så har den for eksempel en i-mop monteret på bagsiden. Det betyder, at medarbejderen kan tage i-moppen for at vaske kanter eller områder, hvor robotten ikke kommer frem. Lige nu testes robotten på et stort universitet og vi forventer snart at implementere de første større robotter,« fortæller Brian Bække.


Han peger på at i-team er stærkt fokuseret på innovation. Det betyder også, at man bryder de gængse arbejdsmetoder i udviklingen. Hvor andre leverandører af robotter køber software fra eksterne leverandører, har i-team, med hovedsæde i Eindhoven, indgået et partnerskab med et softwarefirma fra Brainport Eindhoven, regnet for Europas mest innovative tech-center. Fordelen er at udviklerne arbejder sammen i maskinrummet for at udvikle unikke produkter, der matcher rengøringsbranchens fremtidige behov.

Made Blue sparer vand


Innovationen har også et aftræk i forhold til dagsordener som miljø og socialt ansvar. Derfor har i-team tilsluttet sig non-profit organisationen Made Blue, hvor sparet drikkevand veksles til nye brøndboringer og dermed rent drikkevand i udviklingslandene.


For eksempel sparer en i-mop mere end halvdelen af den mængde vand, som ældre metoder brugte.
»I snit bruger en i-mop 18 liter vand om dagen og vi donerer en økonomi til nye brøndprojekter, der svarer til i-mops vandforbrug hver eneste dag. De sidste to år har danske i-mops således være med til at donere 16 millioner liter rent vand. På verdensplan er det blevet til mere end 1 milliard liter vand svarende til at 110.000 mennesker har fået rent drikkevand,« fortæller Brian Bække.
Filosofien er at al aktivitet belaster.
»Vores mission er, at vi vil give det tilbage som vi bruger. Det er vigtigt for i-team at tage et socialt ansvar,« understreger Brian Bække.

LÆS OGSÅ: i-team Danmark åbner stort showroom på Sjælland