i-team kæmper for at beskytte i-mop patent

Brian Bække med to af de originale maskiner fra i-mop. Tre gange har andre danske firmaer nu forsøgt at sende ikke-patenterede produkter på markedet i konkurrence med de originale i-mops.

Ikke en, men hele tre gange er i-mop forsøgt plagieret på det danske marked. I-team Danmark er netop lykkedes med at få fjernet kopi-produkter fra markedet.

De små, effektive og ergonomiske i-mops ses i mange sammenhænge, hvor der gøres professionelt rent. De designmæssigt smarte maskiner er i løbet af få år blevet så udbredte, at de også er eftertragtede at efterligne. Men både design og de innovative børstesystemer er patenterede, hvorfor det er i strid med patentreglerne at efterligne maskinerne.

Det har dog ikke holdt leverandører i rengøringsbranchen fra at importere plagiater for derefter at forsøge at sende dem ud på det danske marked.

»Hele tre gange har vi de seneste to år taget andre i at bryde vores rettigheder på det danske marked. De to gange har det endda været den samme maskine via to forskellige leverandører, som har stået bag plagiatet,« fortæller direktør Brian Bække fra i-team Danmark.

Det er lykkedes i-team Danmark via forlig at få stoppet for den ulovlige import og distribution af de patent-stridige gulvvaskere.

På sin LinkedIn-profil skriver Brian Bække:
”For nylig har vi igen i Danmark været nødsaget til at reagere på baggrund af markedsaktiviteter, som har været i strid med vores patenter. 
Det betyder, at vi igen er lykkedes med at fjerne patent-stridige maskiner fra det danske marked. Maskiner som tydeligvis er i konflikt med vores patenterede i-mop familie.☝️
Vi er stolte af vores markedsledende teknologier og produkter, som VI har udviklet og designet, og vi fortsætter utrætteligt med at forbedre dem.”

i-team bruger mange millioner på at skabe forbedringer og innovation af rengøringsmaskinerne ud fra en vision om at forandre og forbedre rengøringsbranchen. Derfor ønsker virksomheden naturligt nok også at beskytte sine rettigheder.

Brian Bække ønsker ikke at oplyse hvilke firmaer, der har stået bag bruddet på i-teams patent, men glæder sig blot over, at det er lykkedes endnu en gang at få afvist kopi-produkterne fra det danske marked.

»Vi står bag den originale i-mop, der har forandret branchen for altid. Vi fortsætter med at udvikle vores produkter. Vi anerkender naurligvis konkurrence, men det skal være lovligt og ikke-patentstridigt,« siger Brian Bække.

SENESTE ARTIKLER