ISS sætter strøm til 20.000 biler

(Foto udlånt af ISS)

ISS går nu efter at være klimaneutral i 2040, ti år før de politiske målsætninger. Koncernen vil blandt andet udskifte 20.000 køretøjer globalt til at køre på el.

ISS forpligter sig til senest i 2030 at levere netto nul udledning af CO2 fra selskabets direkte aktiviteter og igennem den varme og strøm, der forbruges.

Det ambitiøse mål kræver, at koncernens kunder og leverandører også går samme vej.

Med 400.000 ansatte på tværs af 30 lande er ISS en af verdens største arbejdsgivere. Og det forpligter også i klimaspørgsmålet:

»Derfor er det naturligt, at vi tager et stort ansvar inden for bæredygtighed,« siger Jacob Aarup-Andersen, koncernchef i ISS.

Senest i 2040  er målet netto nul udledning af CO2 fra andre indirekte dele af virksomheden, herunder hos leverandører og i den måde, selskabets kunder bruger ISS-løsninger. ISS har 80.000 leverandører og 40.000 kunder globalt. Planen kræver et betydeligt forpligtende samarbejde med leverandører og kunder.

Planen indeholder bl.a., at ISS skal reducere udledningen af CO2 fra foodservices med 25 pct. senest i 2030, og at al madspild skal være halveret senest i 2027.

I forhold til rengøringsaktiviteterne vil koncernen tage nye initiativer som omfatter brug af ny teknologi, der bl.a. kan reducere vandforbruget betydeligt.