ServiSyd ApS tredobler omsætningen

ServiSyd har haft fart på under Carsten Sørensens ejerskab. I øjeblikket opbygger virksomheden et nyt segment inden for hotelrengøring og har fået Selma Muhic med ombord som direktør.

Fleksible løsninger med udgangspunkt i kunderne, er grundlaget for stor vækst. Ny tilgang i opgaven med rengøring og service på hoteller giver ekstra fremgang. Derfor har ServiSyd indledt nyt samarbejde med Vileda om levering af udstyr.

Tekst: Torben Elsig-Pedersen

torben@rentidanmark.dk

I stedet for at lade kunderne betale en fast månedlig fee for rengøring og service, så har ServiSyd stor succes med at tilbyde blandt andet hoteller og sommerhusudlejere en fleksible løsning, hvor udgiften til rengøring følger antallet af gæster. Det er sammen med en åben og ærlig dialog med kunderne om deres forventninger formentlig årsag til, at ServiSyd ApS de sidste 6 år, og ikke mindst det seneste år, har oplevet markant omsætningsfremgang især på hotel/hospitality service.
»Vi tilpasser os hotelkundernes behov ud fra deres belægning, antal overnatninger og typen af arrangementer. Det betyder, at hotellets omkostninger til service og rengøring følger deres omsætning. Selv den ledelsestid, vi lægger ind i opgaven til fx en oldfrue, er fleksibel,« fortæller ejerleder Carsten Sørensen, der overtog ServiSyd for seks år siden. Dengang omsatte virksomheden ca. 16 millioner. Med et enkelt opkøb af Dybbøl Rengøring i mellemtiden har virksomheden nu vækstet knap 3 gange. ServiSyd ApS ambitioner stopper ikke her. Carsten Sørensen er meget overbevist om, at ServiSyd ApS kan tiltrække endnu flere nye og tilfredse kunder, hvor væksten forventes i samme grad de kommende år.
Væksten bygger ikke på at dumpe priserne for at få større volumen. Tværtimod. Udgangspunktet er nogle klare værdier om medarbejder- og kundepleje. En del af forretningsfilosofien er faktisk at gå uden om offentlige udbud, hvor pris ofte er det afgørende parameter for, hvem der vinder opgaven.
»Vi vil hellere vælges til af vores kunder, fremfor kun at konkurrere på pris. For et godt samarbejde med kunderne er mere afgørende end pris, hvis både kunden og vi skal være tilfredse i det lange løb,« siger Carsten Sørensen, der selv har en baggrund i ISS og Alliance+, før han sprang ud som ejerleder af en virksomhed, der i dag foruden almindelige erhvervsrengøring tæller en afdeling for vinduespolering, facility service og senest også hospitality, som dækker over rengøring og service af hoteller og sommerhuse.


Fremgang på hotelmarkedet
Netop hotelmarkedet er der store forventninger til.
»Vores succes i forhold til hotellerne bygger på, at de kan skalere deres omkostninger ud fra deres egne indtægter. Det har vist sig særlig gavnligt under coronakrisen, men vil også være et konkurrenceparameter i en branche, som har udsving i belægning og arrangementstyper hen over året,« siger Selma Muhic, der er direktør i ServiSyd .
Men fleksible ordningerne for kunderne, betyder også, at ServiSyd skal have en helt særlig forståelse med sine egne medarbejdere, som skal være indstillet på fleksibilitet i ansættelsen.
»Medarbejdere ved der er høj- og lavsæson, og at de derfor skal være parate til i perioder at hjælpe til med opgaver hos nogle af vores andre kunder. Nogle gange må de derfor køre dit længere, men de er garanteret et vist timetal om måneden. Vi har fokus på mennesker i vores virksomhed, og det betyder, at vi går ret meget op i gode relationer og tilfredse medarbejdere,« siger Selma Muhic, som blev headhuntet til stillingen som direktør i maj 2021.

Vil stå inde for kvaliteten
Hotelbranchen er helt afhængig af, at rengøringskvaliteten er i top, at minibaren er fyldt op og at medarbejderne lige kan give lidt ekstra service, når det er nødvendigt. For alternativet er, at hotellets gæster får en dårlig oplevelse.
»Både Selma og jeg kender gennem vores erfaring i branchen opgaven med hotelrengøring og ved, hvor meget ledelse, det kræver at få succes i den branche. Derfor tager vi også en grundig dialog, før vi går i gang, for at vi er sikre på, at både vi og hotellet har afstemt forventningerne og hvilken kvalitet, der skal kendetegne opgaven. Og så kræver det, at vi kan rekruttere dedikerede medarbejdere og ledere, der ved hvad det handler om. Heldigvis lykkes det også at fastholde vores medarbejdere, og det er afgørende for vores succes,« siger Carsten Sørensen.
Selma Muhic supplerer: »Når noget går skævt i rengøringsopgaven på et hotel, er det min erfaring, at det typisk handler om, at hotellet ikke føler, at rengøringsledelsen er tæt nok på. Medarbejderne er sikkert søde og gør hvad de kan, men man mangler dialog samt nærvær fra ledelsen. Ingen tager rigtigt ansvar. Det har vi vendt om. For vi sælger ikke blot rengøring som et standardprodukt. Vi sælger service og vi træner vores medarbejdere i dette, så hotellets gæster er tilfredse. Vores service er synlig, og vores medarbejderne skal kunne sige goddag og tale med hotellets gæster og hjælpe dem, hvis der skulle opstå behov for dette. Og når noget ikke er som det burde være, så skal vi være ærlige og tage dialogen med hotellet. For vi bygger vores samarbejde med kunderne på tillid,« siger Selma Muhic.
En af de nyeste hotelopgaver er på Hotel Fredericia/Best Western, hvor ServiSyd samtidig har skiftet leverandør af rengøringsudstyr.

Vileda var med hele vejen fra at finde de rigtige produkter til rengøringsstedet til at der stod en række vogne med udstyr klar til brug.

Vileda som samarbejdspartner
Vileda har fået opgaven på rekvisitterne, fordi produkterne matcher den kvalitet, der skal være på et hotel.
»Vi har valgt Vileda, fordi de for det første producerer rigtig godt udstyr, som passer perfekt til hotelsegmentet. Vi lægger vægt på kvalitet i vores arbejde og derfor har vi også valgt kvalitet, der holder til opgaven, udstyr hvor der er tænkt på ergonomi og bæredygtighed,« siger Carsten Sørensen.
Samtidig har det været vigtigt, at rengøringsvogne og udstyr fremstår flot og præsentabelt, da det er synligt på et hotel, hvor der er gæster døgnet rundt.
»Men lige som vi selv gerne vil levere kvalitet og service, så har vi oplevet det helt samme udgangspunkt fra Vileda. Når man får udleveret rengøringsudstyr, skal man ofte selv stå for at få det pakket ud og samlet og det kan være noget rod i opstarten. Men Vileda sendte en konsulent ud, så det hele var køreklart, da vores medarbejdere mødte ind. Det har været en meget stor hjælp,« siger Selma Muhic. Hun lægger samtidig vægt på, at Vileda har hjulpet med at bygge vognene op, så de passer præcist til opgaverne.
»Vi er meget tilfredse med samarbejdet, og har derfor noget at bygge på i forhold til opstart på andre hoteller,« siger Carsten Sørensen.

LÆS OGSÅ: Direktøren var flygtning uden en karriereplan

Medarbejderne er sælgere
Og flere nye hoteller er måske på vej til ServiSyd.
»Vi har ingen sælgere og byder ikke ind på offentlige udbud. Vi ser det sådan, at alle vores 204 medarbejdere er ambassadører for virksomheden. Når vores egne medarbejdere og vores kunder taler positivt om os, så oplever vi faktisk, at nye kunder selv henvender sig. Vi arbejder for kunder, der vælger os og det går faktisk utrolig godt. Lige nu er vi i dialog med flere store hoteller, som har hørt om vores tilgang,« fortæller Carsten Sørensen.
Og indtil videre går det godt på Best Western plus Hotel Fredericia, hvor den tekniske chef Ole Green betoner vigtigheden af en god rengøringskvalitet.
»Hvis vores gæster får en oplevelse af, at der er lidt nusset, så får de en skæv oplevelse og giver os en dårlig rating. Vi er afhængige af, at service og rengøring er 100 procent i orden, for det smitter direkte af på vores forretning. Vi har valgt ServiSyd, fordi vi kender den kvalitet, de står for. Vi har stor tiltro til, at de kan levere kvalitet. Det afgørende er, at vi stoler på hinanden, for ServiSyds medarbejdere er med til at skabe en god oplevelse for vores gæster.«