Rengøringsfirma klar til at ansætte 300 ukrainere

Rengøringsvirksomheden De 5 stjerner A/S har stort behov for flere medarbejdere til hotelrengøring og rækker derfor hånden ud til de mange ukrainske flygtninge

Kombinationen af flere opgaver og en stigende mangel på arbejdskraft betyder, at rengøringsvirksomheden De 5 Stjerner A/S tilbyder job til 300 ukrainske flygtninge. I et utraditionelt jobopslag henvender virksomheden sig derfor direkte til de ukrainske flygtninge og tilbyder job.

»Markedet er tømt for arbejdskraft, så vi kæmper aktuelt en kamp for at rekruttere. Samtidig vil vi gerne række hånden frem og tilbyde flygtningene job, så de kan få beskæftigelse og indhold i livet, når de nu ankommer her. Vi vil gerne være first mover på at hjælpe de ukrainske flygtninge i stort antal ud på arbejdsmarkedet,« siger HR chef Patricia Schjøth Hansen.

I jobopslaget gøres opmærksom på, at De 5 Stjerner A/S vil gøre, hvad de kan få at give de ukrainske flygtninge en tryg og sikker hverdag.

Vi er klar over at der kommer mange enlige kvinder med børn. Derfor er vi også fleksible i forhold til at sikre dem en arbejdsdag, så de både kan aflevere og hente børn i institution.

»Vi er klar over at der kommer mange enlige kvinder med børn. Derfor er vi også fleksible i forhold til at sikre dem en arbejdsdag, så de både kan aflevere og hente børn i institution, da mange af vores rengøringsopgaver på hotellerne typisk løses i tidsrummet klokken 9 til 15. Vi forestiller os også, at mange af flygtningene har brug for psykologhjælp, så vi er i dialog med PensionDanmark, som tilbyder en psykologordning,« siger Patricia Schjøth Hansen.

Virksomheden har især behov for medarbejdere til rengøring og øvrig facility service til hoteller i København, Trekantområdet, Odense samt Syd- og Nordsjælland. Patricia Schjøth Hansen har kontakt med den første kommune, som har henvendt sig og vil i de kommende dage skabe kontakter til flere kommuner.

Der vil naturligvis både være sprogbarrierer og oplæring, som der skal tages hånd om.

»Vi har i forvejen en del ukrainske medarbejdere og vil arbejde på at mobilisere dem, så der er nogle, der kan forstå de nye medarbejdere. Samtidig har vi forskellige oplæringsvideoer, som vi  skal have oversat med ukrainsk tale,« fortæller HR-chefen.

De 5 Stjerner A/S, der især er store på hotelrengøring, havde før corona en omsætning på cirka 250 mio. kroner og beskæftigede 1300 medarbejdere. Nu hvor hotelbranchen er på vej op igen og højsæsonen nærmer sig, er der brug for nye medarbejdere.