ALLIANCE+ er årets grønne indkøber

ALLIANCE+ er kåret som årets medlem i Netværk for Miljømærket indkøb. På billedet ses Stig Frimann Poulsen, Group CFO hos ALLIANCE+, Christina K. F. Ottesen, kvalitetstekniker hos ALLIANCE+, Martin Fabiansen, direktør hos Miljømærkning Danmark og Anders Egehus, CEO hos ALLIANCE+.

Rengøringsselskabet ALLIANCE+ belønnes nu for sin indsats for at udbrede kendskabet til og for at øge efterspørgslen på miljømærkede produkter og serviceydelser. Bag kåringen af ALLIANCE+ til Årets grønne indkøber står Miljømærkning Danmark. Prisen gives hvert år til et medlem af Netværk for Miljømærket indkøb, som har gjort en ekstraordinær indsats, og som er med til at skubbe markedet i en mere miljømæssig bæredygtig retning.

»ALLIANCE+ har i høj grad sat handling bag ordene, og det har bl.a. medført, at andelen af deres samlede miljømærkede indkøb til driften er vokset fra 45 % i 2020 til 56 % i 2021,« fortæller Martin Fabiansen, direktør hos Miljømærkning Danmark.

ALLIANCE+ har været medlem af Netværk for Miljømærket indkøb siden 2015, hvor de deltager aktivt på netværksmøderne. Netværket giver et godt indblik i, hvilke miljømærkede produkter der er på markedet for ALLIANCE+.

»Vi arbejder hele tiden aktivt på at øge vores andel af miljømærkede indkøb. Det kræver bl.a. løbende dialog med vores samarbejdspartnere, hvor vi lægger pres på for at få certificeret endnu flere produkter, som kan indgå i vores service,« siger Christina K. F. Ottesen, kvalitetstekniker hos ALLIANCE+.

Positivt bidrag til grøn omstilling

ALLIANCE+ har certificeret deres rengøringsservice og vinduespolering med Svanemærket i både Danmark og Norge. Svanemærket stiller bl.a. krav til, at minimum 80 % af rengøringsmidlerne skal være miljømærket, og her har ALLIANCE+ lavet et mål om, at 100 % af rengøringsmidlerne til daglig rengøring skal være miljømærket, hvilket næsten er opnået.

»Det er positivt, at ALLIANCE+ ikke kun har fokus på at øge andelen af miljømærkede indkøb til driften, men også i forhold til den ydelse, som de tilbyder deres kunder,« siger Ingrid Elmedal.

»Som serviceleverandør er vi med til at påvirke vores kunders ressourceforbrug, og derfor synes vi, det er vigtigt, at de produkter, vi bruger, og de processer, vi udfører, taler ind i den grønne omstilling. Den grønne tankegang lever i vores forretning og har gjort det længe, men det er et arbejde, som aldrig står stille, og det gør vi heldigvis heller ikke,« siger Anders Egehus, CEO hos ALLIANCE+.