Plantebaseret rengøring med grøn samvittighed

Diversey har taget et kæmpe skridt ind i en fremtid, hvor rengøringen bliver grøn og bæredygtig. SURE-produkterne fra Diversey er alle plantebaserede og dækker samtlige behov inden for den daglige rengøring af køkkener, sanitære områder, kontorer og mødelokaler samt midler til håndhygiejne såsom håndvask og desinfektion.

Gør skinnende og hygiejnisk rent med planterester fra sukkerroer og majs. Det er en del af den fremtid, som Diversey tilbyder rengøringsbranchen på vejen mod større bæredygtighed. Virksomhedens plantebaserede SURE-serie er således et tilbud til virksomhder, som ønsker at gøre rent med naturens egne spildprodukter fra fødevareindustrien. SURE-serien danner et omfattende, miljøvenligt og effektivt produktsortiment.
»Produkterne er allerede udbredt på markedet og er dermed et aktivt tilvalg for de rengøringsvirksomheder, som vil være med til at tage asvar for mere bæredygtighed i branchen. I Diversey arbejder vi målrettet på at skabe miljørigtige og bæredygtige produkter, så vi kan give jorden videre til næste generation i lige så god stand, som vi modtog den,« fortæller Tine Bering, der er product manager i Diversey.

100 % nedbrydelige


Udgangsmaterialet for alle SURE produkter er bi- og restprodukter fra fødevareindustrien, fx stammende fra sukkerroer, majs, halm, kokosnødder eller mælk. Altså ressourcer, som uden denne anvendelse ville være spild og blive smidt væk og destrueret.
»Produkterne i SURE-serien er 100% bionedbrydelige, og de kan omdannes til organisk materiale, vand, CO2 og/eller metan. Dette sker naturligt ved hjælp af mikroorganismer som bakterier eller svampe,« siger Tine Bering.

LÆS OGSÅ: Diversey klar med ny gulvvaskemaskine


Også den plast, der bruges til emballagerne i SURE-serien er i meget høj grad PCR plast (Post Consumer Recyled) ligesom emballagerne efter brug er 100% genanvendelige.
SURE-produkter er sikre og enkle at anvende, og kræver ikke speciel brugeruddannelse. Piktogrammer og enkle farvekodede etiketter sikrer korrekt brug.

I Diversey siger vi, at det nu er muligt at gøre rent med en grøn samvittighed, siger Tine Bering, der peger på at SURE-produkterne dækker alt fra god køkkenhygiejne over rengøring til håndhygiejne. Så der er produkter til de fleste rengørings- og daglige hygiejneformål.

Mærkning til en guldmedalje


Diverseys SURE-serie lever op til en lang række miljømærkninger og certificeringer, så produkterne kan afsættes i både Danmark, Norden, Europa og resten af verden. For eksemplel har produktserien opnået guldmedalje fra The Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Det er et bevis på, at produkterne lever op til en række krav som for eksempel materialesundhed, genbrug og genanvendelse, brug af vedvarende energi og meget mere. En Cradle to Cradle certificering er et internationalt bevis for et sikkert og bæredygtigt produkt, som genanvendes og er udtryk for en cirkulær økonomi, hvilket jo lige præcis er grundstenen i hele SURE serien.
Generelt for de forskellige produkter i serien gælder, at de overholder alle de gængse kriterier for miljøcertificering – og er, hvor det er muligt, mærket med EU-Blomsten.

SENESTE NYHEDER:

Bæredygtig rengøring


SURE-serien er ligesom Diverseys øvrige produkter koncentrerede midler. Dette bidrager, sammen med innovative doseringssystemer, til at rengøringskemien får den korrekte brugsopløsning – og sikrer dermed at der undgås overdosering og spild. Netop brugen af produkterne bidrager således væsentligt til en bæredygtig og grønnere rengøring.
»I Diversey siger vi således, at det nu er muligt at gøre rent med en grøn samvittighed,« siger Tine Bering, der peger på at SURE-produkterne dækker alt fra god køkkenhygiejne over rengøring til håndhygiejne. Så der er produkter til de fleste rengørings- og daglige hygiejneformål.


Miljøet er en strategi

Diversey reducerer løbende deres miljømæssige fodaftryk, samtidig med, at de forsøger at sætte deres kunder i stand til at gøre det samme.
»Det sker ved hver dag at levere sikre, bæredygtige produkter og services, der bidrager til en sundere verden. Dermed sikrer vi et mindre miljømæssigt fodaftryk. Men den største påvirkning ligger naturligvis i brugen af kemi-produkter,« siger Tine Bering.
Som en verdensomspændende koncern har Diversey sat høje standarder i sin miljøstrategi. Det indebærer at bedste praksis for bæredygtighed er overholdt på tværs af fabrikker fordelt over hele verden, og Diversey stræber i alle henseender mod bæredygtige løsninger, for at minimere påvirkningen på miljøet så meget som muligt.

Læs mere
Du kan læse mere om Diverseys holdning til bæredygtighed og se en bæredygtighedsrapport på diversey.dk