DIT Combi fejrer 60-års jubilæum i Danmark

En solid dansk familieejet virksomhed etableret i 1962 kan fejre rund fødselsdag. DIT Combi udvikler og producerer fortsat i stærk stil et af de største udvalg af ergonomisk og miljømæssigt korrekte rengøringsvogne til ethvert formål – i dansk tidløst design.

Jan Pasbøl står i dag i spidsen for DIT Combi, som leverer solide og miljørigtige rengøringsvogne til både det danske marked og udlandet.

DIT Combi startede eventyret og egen produktion af spande-vogne for 60 år siden i Danmark. John Chr. Pasbøl omdøbte dengang, som den første, spande-vogn til; Rengøringsvogn, Cleaning trolley, Chariot de nettoyage etc. I dag kalder alle en rengøringsvogn, for en rengøringsvogn. DIT International i Danmark opnåede produktionskvalitetsstyring ISO 9001:2000, samt miljø ISO 14001:2004 for ca. 20 år siden, fordi bæredygtighed og miljø var så vigtigt for virksomheden allerede dengang.

DIT – Danish Innovative Trolleys

John Chr. Pasbøl holdt sig altid til den høje kvalitetsstandard. Desværre ”stillede John træskoene” (som han selv ville have sagt det), uventet den 15. juni 2018, men DIT fortsætter i samme ånd. Hans søn Jan Pasbøl er i dag direktør og ejer. Som søn af grundlæggeren er han stort set ”født i en DIT spand” – som han udtrykker det, og har derfor et bredt kendskab til rengøringsbranchen.
»I DIT ved vi godt, hvordan man producerer en prisgunstig vogn. DIT har produceret utallige private label vognserier, med eget farvevalg, også af DIT Combi vogne, i løbet af de sidste 6 årtier. Prisen afspejler detaljerne, materialerne, overfladebehandlingen og holdbarheden,« fortæller Jan Pasbøl.

DIT relancerer grå miljøspande anno 2002 af genbrugsplast med farvekode på hanken.

DIT var nok de første, der for over 20 år siden introducerede nøjagtigt dette stilfulde design af spande; grå spande med farvekode på hanken, i miljøvenlig genbrugeligt plastmateriale. Efterfølgende fulgte mange andre dette design. Det er desuden også billigere at producere spande på den måde.

Over 1 million producerede DIT Combi rengøringsvogne

»Vores kunder har gennem tiden købt mere end 1 million ergonomiske og miljørigtige DIT Combi rengøringsvogne, bygget på vores egenudviklede, patenterede og verdenskendte DIT Combi udstyrsbøjle design. Måske den bedste og mest eftertragtede rengøringsvogn i Danmark,« fortæller Jan Pasbøl.
»Vor DIT-Udstyrsbøjle er sammen med DIT-standardbeslaget, DIT-sikkerhedsklipsen og DIT T-beslaget kernen i opbygningen af DIT Combi System igennem næsten fem årtier. Vi har udviklet utallige kombinationer af effektive, brugervenlige, fleksible og ergonomisk korrekte rengøringsvogne. De letter den enkelte bruger, på alle måder i det daglige rengøringsarbejde, såsom nem og hurtig højdejustering af spande og kørehåndtag m.m.« ortsætter han.
DIT Combi har udviklet rengøringsvogne til alle forskellige metoder, eksempelvis drypsystemer, samt for-fugtnings mikrofiber mop-box systemer, der dengang i 1990’erne blev kaldt DIT mop-box, samt ”skuffe-vognene” fra DIT. Mange husker nok også Mille ”Millennium” til for-fugtning, med mop-box på langs ad vognen, der blev introduceret for 24 år siden.

DIT har altid været på forkant med miljø og bæredygtighed

Bæredygtighed og miljø har været den vigtigste del for DIT i de sidste fem årtier. Produktudvikling foregår med stor omtanke i forhold til valg af miljøvenlige råvarer og halvfabrikata, som har mindst mulig påvirkning af både det indre og ydre miljø, ”fra vugge til grav”.
Den grundlæggende idé for DIT Combi var at have en så lav en belastning som muligt på miljøet, med en næsten endeløs modulær vognstruktur, der altid bør være kompatibel med tidligere DIT Combi-vogne siden 1974. Derfor kan stort set alle DIT Combi dele placeres, flyttes rundt og udskiftes, som det ønskes. Det sikrer mulighed for optimering af brugerens behov, hvilket også siden 1990’erne inkluderer et stort affaldssortering sortiment.
Jan Pasbøl fortæller:
»Vor Rilsan er velkendt af de fleste i Danmark. Rilsan yder en optimal korrosionsbeskyttelse på grund af en poretæt, sej, slagfast, elastisk og særdeles slidstærk overflade, 500-600 gange mere slidstærk end de fleste ovntørrede vådlakker. Rilsan eliminerer desuden risiko for de fleste allergier.«
DIT Combi har siden 1970’erne benyttet Rilsan i egen produktion. En stærk naturlig overfladebehandling, der er et 100% nedbrydeligt naturprodukt, udvundet af Ricinusplanten. Planten er giftfri og godkendt i forbindelse med fødevarer.

Optimal bæredygtighed i Danmark

»Gennem de sidste årtier hører jeg ofte folk i forskellige brancher sige; ”Det skal jo ikke holde for længe, for så sælger vi ikke noget nyt.” Men hvad er der i vejen med at hjælpe miljøet så meget som muligt. Desuden giver et langtidsholdbart produkt en økonomisk fordel for køberen, hvor vi som producent så må skabe vores mersalg ved at kunne udvikle tilbehør, når der skiftes til nye rengøringsmetoder. Vi er kun stolte af at have skabt et tidløst design! Vor berettigelse er, at vi kan produktudvikle det løbende, uden at kunden skal skifte hele vognen ud. Hvis en rengøringsvogn kun holder for eksempel 4-5 år i stedet for 12-15 år, skal der købes 3 gange, i stedet for 1. Det er cirka dobbelt så meget affald for miljøet,« siger Jan Pasbøl.
Man er måske nødt til at skifte et par spandeholdere og spande, hvis rengøringsmetoden ændres.
»Ja, det er rigtigt. Det koster måske 20% et par gange i løbet af årene, afhængigt af metoden. Resten af rengøringsvognen opfylder dog oftest de samme behov i det anvendte område. Det tager kun 2 minutter at udskifte en enkelt del uden værktøj, og koster kun måske 10% i forhold til at udskifte hele vognen. Det er en stor del for miljøet og pengepungen.«
Mange 8-15-årige DIT Combi vogne ombygges dagligt til nye metoder og/eller opgaver med blot et par enkelte nye dele, til både miljømæssig og økonomisk fordel.
I dag er DIT Combi et fuldt uafhængigt, sundt og totalt gældfrit selvfinansieret danskejet selskab, med en pålidelig forsyningskæde i EU, som sikrer tilgængelighed samt hurtig og let levering af de utallige DIT produkter, fortæller direktøren og slutter med et glimt øjet:
”Valget er … stadig… DIT”.

Gå til DIT Combi hjemmeside

SENESTE NYHEDER: