Suzi Pisani har efter 14 år som rengørings-assistent taget imod uddannelsen som rengøringstekniker. Det giver mod på nye udfordringer i branchen.
Man er ikke for gammel til at udvikle sig, få nye kompetencer og måske få aflært nogle dårlige vaner. Sådan lyder det fra 60-årige Suzi Pisani, der har arbejdet som rengøringsassistent i Nyborg Kommune de seneste 14 år. Hun har netop færdiggjort uddannelsen som rengøringstekniker på AMU Fyn, hvor hun har været på skolebænken ad to omgange for at tage uddannelsen over 11 uger.
Uddannelsen som rengøringstekniker er egentligt et toårigt forløb, men med lang rengøringserfaring er det muligt at få merit. Dermed kan forløbet gennemføres på 11 uger.
»Det er godt at få mere viden og samtidig få udfordret de vaner, man har oparbejdet igennem mange år i branchen. Man får jo hverdagen til at køre og mener man har styr på det. Men man får også nogle dårlige vaner. De bliver udfordret, når man kommer på skolebænken, så der er helt klart ting, jeg skal hjem og lave om på,« fortæller Suzi Pisani.
Nye udfordringer
Hun hæfter sig også ved, at det er godt at få ny viden om overflader og materialekendskab.
»Vi tror jo, at vi har styr på det. Vi gør rent hver dag. Men med ny viden bliver man også bedre til at dosere og vælge produkter.«
LÆS OGSÅ: Uddannelse er gevinst for hele teamet
Hun hæfter sig også ved, at uddannelsen for hende giver mod på at påtage sig nye udfordringer på jobbet. Det kan være opgaver af administrativ karakter eller som tilsynsførende. Opgaver der også kan ligge i forlængelse af, at hun igennem nogle år har været tillidsrepræsentant, og dermed er vant til at arbejde sammen med ledelsen.
Hårdt at komme på skolebænken
Suzi Pisani lægger ikke skjul på, at det er en omvæltning at komme på skolebænken, hvor der er megen teori.
»Som rengøringsassistent er vi vant til de praktiske opgaver, men det er jo helt tydeligt, at man kun lærer noget, hvis man også tager imod teorien. Jeg tror, jeg kan komme tilbage i jobbet og bidrage med noget nyt, gøre tingene mere rigtigt.«
Det glæder hun sig til, for hun siger:
»Jeg elsker mit arbejde. Det er en fornøjelse at have et job, hvor jeg kan se, hvor jeg begynder og slutter. Det er tydeligt om man har været der.«
Hendes daglige arbejde er fordelt på tre arbejdssteder: En skole, en SFO og en musikskole. Arbejdet begynder klokken 5 om morgen og slutter klokken 13.
Amerikaner i Danmark
Suzi Pisani er amerikaner, men har boet i Danmark i 37 år. Før hun blev en del af rengøringsteamet i Nyborg Kommune, tog hun en uddannelse som klinikassistent i tandlægebranchen, hvor hun arbejde i fem år og hun har ligeledes været frisør i 20 år.
SENESTE NYHEDER:
- Digital rengøring effektiviserer den interne kommunikation
- Vileda viser nye vogne frem
- Odense er klar til at samle rengøringsbranchen
- Tidsregistrering – hvordan gør man?
- Frihed og fleksibilitet i vinduespoleringsbranchen
FAKTA:
Uddannelsen til rengøringstekniker
Uddannelsen til rengøringstekniker varer mellem 11 uger og 1½ år, alt efter erhvervserfaring.
Uddannelsen giver mulighed for efterfølgende at tage hele uddannelsen til serviceassistent.
På uddannelsen til rengøringstekniker undervises bl.a. i disse fag:
· Praktisk erhvervsrengøring
· Arbejdstilrettelæggelse og affaldshåndtering
· Specielle rengøringsopgaver
· Kvalitetssikring
· Rengøringshygiejne
· Samspil i rengøringsbranchen før, nu og i fremtiden.
· Psykologi.
AMU-centre og erhvervsskoler landet over udbyder uddannelsen.