Bygningsstyrelsen udpeger vinder af stor grøn serviceaftale

Bygningsstyrelsen har udpeget ISS som kommende leverandør til Bølge 3 af Statens Facility Management. En serviceaftale med fortsat fokus på grøn omstilling og kvalitet.

Fra den 1. maj 2024 skal ISS levere serviceydelser som kantine, rengøring, intern service, indvendig vedligehold, udendørsarealer, vagt og sikkerhed samt affaldshåndtering til omkring 60 statslige institutioner rundt om i hele Danmark. Kontrakten løber i syv år og har en samlet værdi på lige over 1,5 milliarder kroner.

– ISS er en stærk og meget erfaren spiller på markedet, som vi i dag har et godt samarbejde med på Bølge 1 af Statens Facility Management. ISS vinder, fordi pris og kvalitet igennem hele deres tilbud går hånd i hånd. Samtidig ser vi en række ambitiøse og realistiske mål inden for den grønne omstilling, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen Mette Balling Lisby.

SENESTE NYHEDER:

ISS udmærker sig også ved en robust og realistisk implementeringsplan med tydelig ansvarsfordeling, forventning til kompetencer og en klar plan for processen frem mod driftsstart.

– Det er en stor og vigtig dag for ISS, hvor vi i den grad skal være stolte. Sammen med Bygningsstyrelsen har vi skabt en attraktiv løsning, der byder på ambitiøse digitale og bæredygtige tiltag, som understøtter Bygningsstyrelsens arbejde med at professionalisere og sikre høj kvalitet i serviceleverancerne af Statens Facility Management. Vi glæder os til at løfte brugeroplevelsen til det næste niveau for de mere end 14.000 statslige ansatte på Bølge 3. Det er også en stor glæde at udvide partnerskabet med Bygningsstyrelsen, hvor ISS siden 2019 har været med til at sikre et højt serviceniveau til gavn for de 20.000 statslige ansatte på Bølge 1, siger Henrick Berendtsen, Interim CEO i ISS Danmark.

Sammen med ISS går Bygningsstyrelsen nu i gang med implementeringen af Bølge 3, som er den sidste af de i alt tre udrulningsbølger af Statens Facility Management.

Fortsat grønne ambitioner

Med Bølge 3 stiller Bygningsstyrelsen fortsat høje krav til at fremme den grønne omstilling på området. Det betyder, at leverandøren fremlægger CO2-regnskab for anvendte fødevarer i kantinerne, leverer 60 procents økologi, svanemærket rengøring og omlægning til ikke-fossildrevet transport.

Den endelige kontraktindgåelse sker den 22. november 2023 efter udløb af standstill-perioden.

Udover ISS var Coor prækvalificeret til at byde på opgaven.