Rengøringsassistenternes Dag blev en stor succes

Over hele landet og på de sociale medier blev Rengøringsassisternes Dag markeret første mandag i december. Det var første gang mærkedagen blev gennemført i Danmark.

Søde hilsner, anerkendelse, foredrag, kage og meget mere var blandt de virkemidler, som blev taget i anvendelse landet over, da Rengøringsassistenternes Dag blev gennemført for første gang i Danmark mandag den 4. december.

Dagen var en anledning til at få rengøringsfaget frem i lyset og for at give en anerkendelse til det vigtige arbejde, som ofte udføres på skæve tidspunkter og lidt i skyggen af alle de andre jobs, som er med til at bære velfærdssamfundet.

Vi har samlet nogle få klip fra dagen herunder. Men det er kun et udsnit, for landet over blev dagen markeret sammen med rengøringsassistenterne. Og de sociale medier bar i høj grad præg af, at Danmark har fået en ny mærkedag. Det er DRF (Dansk Rengøringsteknisk Forening), der sammen med branchemediet Rent i Danmark har taget initiativ til at markere dagen i Danmark.

Pluk fra LinkedIn:

Danske Service:

Professionel rengøring er essentiel for vores daglige sundhed. Det er en investering i et sundere arbejdsmiljø og øget trivsel. Lad os anerkende og værdsætte de mennesker, der hver dag udfører deres arbejde med faglig stolthed og ægte omsorg. De fortjener vores respekt og et venligt nik eller et ‘hej’ i forbifarten.
 
I dagens anledning har Danske Service fået produceret batches, som flere af vores medlemmer har udleveret til deres ansatte med teksten ”Vi fejrer Rengøringsassistentens Dag”. På billederne ses rengøringsassistenter hos Cas Cas Gruppen A/S iført de fine batches.

Diversey:

Igennem de seneste 100 år har Danmark udviklet sig fra at være et bondesamfund til at være et videns- og informationssamfund. Rengøringsarbejdet har i samme periode udviklet sig fra at være en “hjemlig syssel” til at være en omfattende og moderne serviceindustri.

I dag spænder servicesektoren over vidt forskellige brancher: Hotel- og restaurationsbranchen, turisme, transport, underholdning, events, rengøring og specielle serviceydelser, vagt- og sikkerhedsservice samt ejendomsservice.

Professionel rengøring sparer samfundet for sygedage, og gør det trygt at færdes på arbejdspladser, institutioner, sygehuse og andre offentlige steder. Det er vel ikke forkert at hævde, at vores samfund slet ikke kunne fungere uden rengøringsassistenters indsats. Senest så vi under coronapandemien, hvordan rengøringen blev opprioriteret, fordi samfundet går i stå, hvis hygiejnen ikke er i orden.

Derudover ved vi, at sygefravær koster årligt samfundet milliarder af kroner, og en del kan undgås ved god professionel rengøring.

Så i dag hylder vi særligt alle rengøringsassistenter,

Kasia Pajdo, serviceleder hos Pro Rengøring A/S:

Jeg vil gerne takke mine medarbejdere meget for deres engagement og det store arbejde, de leverer hver dag. Jeg er stolt af dem ❤️💪

Hvis jeg ikke havde mine folk, der hjælper mig hver dag, kunne jeg sige mit job op, for uden dem er der ingen mig.

Forenede Service:

Takket være jeres arbejde nyder vi alle
godt af rene og behagelige kontorer, klasselokaler, mødelokaler,
daginstitutioner eller hvor vi end møder ind. I bidrager til det gode
indeklima.
 
I Forenede Service får alle vores servicemedarbejdere i dag ekstra opmærksomhed fra deres ledere.
En særlig tak for jeres hårde arbejde. Vi er utroligt stolte af jer alle – hver dag gør I en forskel for vores kunder.

Toprent:

… Her i Toprent er vi så privilegerede, at vi har Lajla, der hver eneste dag sikrer, at vi kan arbejde i rene og lækre omgivelser. Det har stor betydning for os og vores trivsel i dagligdagen, og det gør os stolte af at invitere gæster ind i vores skønne domicil.

i-team Danmark:

Vi vil gerne være med til at sætte fokus på de tusindvis af rengøringsassistenter som hver dag går på job for at gøre rent efter alle os andre.

HimmerLand A/S:

I HimmerLand fejrer vi selvfølgelig vores rengøringsassistenter i dag på Rengøringsassistenternes dag. En tradition i HimmerLand er startet med dagens fejring.

Vores housekeeping afdeling er uundværlig for at kunne skabe unikke og minderige oplevelser for vores gæster. Vi kender alle den dårlige følelse af på et hotelværelse eller i en restaurant, når der ikke er styr på rengøringen.
I HimmerLand er vi heldigvis beriget med en rigtig dygtig housekeeping afdeling, som har opnået en NPS score hos vores gæster på ikke mindre end 9,32 gennem de seneste 3 måneder.

Vi er i HimmerLand samtidig heldige med at have stor diversitet med medarbejdere der oprindeligt kommer fra Ukraine, Eritrea, Indonesien, Polen, Rumænien, Thailand og Nepal. Har vi sprogvanskeligheder ind i mellem? Ja, det har vi.

Randers Kommune:

Stadsing:

Vi vil gerne rette et stort, hjerteligt tak til alle de utrolige rengøringsassistenter, der dagligt gør en uvurderlig indsats for vores fællesskab!

Rengøringsassistenternes indsats er afgørende for at opretholde et sundt og hygiejnisk arbejdsmiljø. Hvad end der er tale om operationsstuer, fødevareproduktion, skoler, kontorer, indkøbscentre, offentlig transport eller hoteller, så er rengøringsassistenter essentielle for den daglige drift.

Nyborg Kommune:

💚 Temadag, hvor kommunaldirektør Tim Jeppesen var forbi og blandt andet fortælle hvor vigtigt et arbejde rengøringsassistenterne gør hver dag 💚

Kongsvang Cleaning & Facility A/S:

Vi er i Kongsvang glade for, at der endelig kommer fokus på det arbejde, vores dygtige rengøringsassistenter udfører dagligt for at give så mange mennesker et godt og rent arbejdsmiljø – de er sandelig Hverdagens Helte! 🦸🏼‍♂️

Anders Andersens Rengøring:

Vi er utrolig stolte af det arbejde som vores over 1.200 medarbejdere udfører hver eneste dag. “Jeg har rengøringsbranchens dygtigste håndværkere og bedste kollegaer. I skal være stolte af jeres gode arbejde; jeg er i hvert fald stolt. Jeg hører ofte kunderne rose medarbejderne, for at være dygtige, stabile og imødekommende. En stor tak til jer alle“, fortæller vores direktør, Anders H. Andersen.

CleanManager:

Forestil dig nu, at du ankommer til et tomt kontor hver aften, efter alle andre er gået hjem. Her udfører du dine opgaver alene, uden opbakning fra kolleger.
Når du vender tilbage næste dag, har ingen bemærket eller anerkendt det arbejde, du har lagt i lokalerne.
Sådan er hverdagen for mange rengøringsassistenter 🪣🧹
Mandag den 4. december 2023 fejrer vi Rengøringsassistenternes Dag!
Denne dag er en hyldest til det “usynlige arbejde”, som ofte går ubemærket hen, men som er essentielt for at skabe et sundt og sikkert arbejdsmiljø for os alle 🌱

Nu er det vores tur til at give tilbage, ved at anerkende og værdsætte rengøringsassistenternes uvurderlige bidrag.

SENESTE NYHEDER: