En moppe er jo bare en moppe– eller er det?

VILEDA PROFESSIONAL INFORMERER:

Lige som andre håndværkere, bør rengøringsmedarbejderen have udstyr af bedste kvalitet. For det kan betale sig i det lange løb. Og giver det bedste rengøringsresultat.

Vileda Professional slår et slag for produkter af høj kvalitet. For det kan betale sig i det lange løb, siger Jonas Petersen og Laurits Skjødt Vinkle.

Vileda Professional slår et slag for produkter af høj kvalitet. For det kan betale sig i det lange løb, siger Jonas Petersen og Laurits Skjødt Vinkle.

Skal man lave et lille hobyprojekt hjemme i carporten, kan man nogle gange godt spare lidt på værktøjet og købe det billigste i lavprisbutikkerne. For værktøjet skal måske kun bruges få gange. Men den professionelle håndværker har varebilen fyldt med kram. Boremaskiner, skruetrækkere og materialer af bedste kvalitet. Af håndværkskvalitet. For håndværkeren ved at mærkevarer holder længere, giver det bedste arbejdsresultat.
Men sådan er det ikke altid, når rengøringsmedarbejderne skal udstyres med mopper, klude og andre rekvisitter. »Hos Vileda undrer vi os. Nogle gange møder vi både rengøringsselskaber og intern rengøring, hvor man bruger mange penge, tid og ressourcer på at få gjort rent. Men alligevel springer nogle over, hvor gærdet er lavest og sparer på rekvisitterne. Problemet er, at man risikerer, at rengøringsresultatet slet ikke kommer til at stå mål med indsatsen. Det kan undre os, at man sparer lige præcis der,« siger Jonas Petersen, der er markedsansvarlig hos Vileda Professional for Danmark og Sverige.
Hans pointe er, at når rengøringsselskabet har store udgifter til løn og drift, så kan det i sidste ende virke kontraproduktivt at spare på udstyret.

Udstyr af høj kvalitet

»Hvis man har fokus på bundlinjen, kan det måske være nærliggende at købe en klud til 5 kroner i stedet for en til 15. Nogle tænker at penge der er sparet, er tjent på bundlinjen. Men hvad nu, hvis medarbejderen skal bruge ekstra tid på opgaven. Hvis resultatet ikke lever op til forventningen,« spørger Jonas Petersen.
I andre brancher får de professionelle medarbejdere udstyr af høj kvalitet.
Han peger på, at hvis bestræbelsen er at løfte branchens image og anseelse og tage hensyn til medarbejderne, så er vejen også at sikre udstyr af en god kvalitet.
»Et godt stykke værktøj er også en værdsættelse af medarbejderen. Lige som kontormedarbejderen får et hæve-sænkebord og en professionel computer. Hvis rengøringsmedarbejderen skal betragtes som en håndværker, så undrer det os, at man ikke indkøber professionelt værktøj af høj kvalitet.«

Norge og Finland køber kvalitet

Forundringen i Vileda Professional understreges af de erfaringer, man drager på andre markeder. For eksempel skiller Finland og Norge sig væsentligt ud fra det danske marked.
»Der er en kulturforskel, for i Norge og Finland anskuer man i højere grad rengøring som et håndværk, og derfor får medarbejderne flere kvalitetsprodukter at arbejde med. På disse markeder er der større villighed til at betale lidt mere for produkterne. Jeg tænker de kan se, at det er en god investering. For i det lange løb ender de med at spare tid og penge, fordi produkterne holder længere,« siger Jonas Petersen og tilføjer: »Og dine medarbejdere vil med al sandsynlighed levere et bedre resultat i de opgaver, de alligevel skal bruge tid på.«
Ud fra et perspektiv om mere bæredygtighed, peger Vileda Professional også på, at der er sparet ressourcer, hvis produkterne holder længere.

Svært at gennemskue

Men det kan være svært at gennemskue, hvad der er kvalitet og hvornår man køber katten i sækken. Derfor har Vileda Professional også arbejdet lidt på nogle pejlemærker.
Distriktschef Laurits Skjødt Vinkle forstår godt, at det kan være svært at finde rundt i de forskellige produkttyper, priser og hvad der er bedst til en given opgave.
»En universalklud eller moppe er ikke bedst til alle opgaver og overflader. En mikrofiberklud er ikke bare en mikrofiberklud. Der er store forskelle på de forskellige fabrikater og modeller.«
Han peger på, at det for eksempel kan være en god rettesnor at se efter, hvor klude og mopper er produceret.
»Som mærkevareproducent håber vi, at branchen får luset ud i det billige, der kommer ind over grænsen fra Kina, Bangladesh og Indien, og vi kan da heldigvis også mærke at vores slutkunder kigger mere efter noget produceret i Europa,« siger Laurits Skjødt Vinkle.
For Europa har bare nogle højere standarder for produktionen.
»Og ja, der er højere lønninger, bedre standarder for arbejdsmiljø og vilkår og det afspejler sig naturligvis i en lidt højere pris for de europæiske produkter. Men det er min påstand, at pengene er givet godt ud i det lange løb.«

Tip til det gode køb:

  • Kvaliteten afspejles i høj grad i, hvilket råmateriale og hvilken produktionsproces, der er anvendt.
  • Kig på hvor kluden eller moppen er produceret. Der er store forskellige på pris og kvalitet. Arbejdsvilkår som løn, pension, barsel, ferie, arbejdstimer osv. afspejler sig i prisen.
  • Kig efter mærkningsordning. Svanen er en blåstempling af, at produktet lever op til en række minimumskrav.
  • Kig på datablade fra producenten. Kan en moppe vaskes 500 eller 1000 gange før udskiftning, fx holdbarheden siger noget om, hvad produktet koster i det lange løb.
  • Hvad koster produktet i hele sin levetid.
  • Vælg produkter der holder længst. Det er mere bæredygtigt. Og billigst over tid. Jo mindre der skal produceres desto mindre belastning af miljøet.
  • Færre produkter giver også mindre transport.
  • Kig efter 3. parts test. Og bed om at få testresultaterne tilsendt.
  • Vælg den rigtige klud eller moppe til opgaven.
  • Der er stor forskel på mikrofiber. Jo flere gange fibre er spaltet desto bedre kan kluden arbejde sig ned i overfladen og fjerne snavs, bakterier, fedt mv. Vileda spalter fibre op til 32 gange. Spaltningen betyder større effektivitet, men er også en dyrere proces.

SENESTE NYHEDER: