Større tryghed ved valg af batteridrevne rengøringsmaskiner

Numatic giver 8 års garanti på batterierne.

Numatics NX1K-serie har stor ydeevne: Maskinerne lader hurtigt og har lang levetid.

En af de største effektiviseringer inden for rengøringen er uden tvivl fremkomsten af batteridrevne gulvvaskere og -støvsugere. Men hidtil har mange måske haft bekymringer omkring batteriets leve- og driftstid, ligesom der ofte stilles spørgsmål til muligheden for at genanvende batterierne. Disse bekymringer slår Numatic International nu en stor fed streg hen over.
De nye batterier med en sikker lithium-jernfosfat teknologi er så driftssikre, at Numatic giver 8 års garanti på batterierne i NX1K-serien.
»Det er banebrydende i branchen, at vi kan give 8 års garanti og dermed sikre, at brugerne af Numatics gulvvaskemaskiner kan være kørende fra dag et og mindst 8 år ud i tiden. På alle nye maskiner fra Numatic’s NX1K-serie leverer vi de nye batterier med den lange holdbarhed,« fortæller Carsten Vestergaard, der er landeansvarlig for Numatics rengøringsmaskiner i Danmark.

Lang livscyklus

Batterierne i NX1K-serien sikres en lang livscyklus gennem mere end 4.000 opladninger og sikrer en høj produktivitet gennem en hurtig ladefunktion.
»Batterierne kan tåle at blive ladet op uanset, om de har kørt lidt eller meget. Det betyder, at når der er en pause, så kan rengøringsmedarbejderne sætte batteriet til opladning, så maskinen er fuldt opladet til næste arbejdsopgave,« fortæller Carsten Vestergaard.
Maskinerne får dermed en lang og fleksibel køretid i løbet af arbejdsdagen.
Mens det for nye elbilister er kendt med rækkeviddeangst, så kan medarbejdere i rengøringsbranchen også frygte at løbe tør for batteri eller at batteriet mister trækkraft efter få år. Men den bekymring er elimineret med Numatics nye NX1K-batterier.

CO2 neutral i 12 måneder

Numatics NX1K-batterier passer til en lang række gulvvaskemaskiner.
Mens de eldrevne maskiner som udgangspunkt er klimavenlige i en tid, hvor stadig mere el produceres gennem vedvarende energi, så stiller skeptikere undertiden spørgsmålstegn ved batteriers miljømæssige aftryk i et livscyklus perspektiv. Men her har Numatic også sat et klart fokus ved at teste hele miljøaftrykket i forhold til batteriernes CO2 aftryk i produktionen.


Numatics teknologichef, Matthew Coles, forudser, at maskiner og produkter som kan fremme en stadig mere bæredygtig rengøring vil fortsætte med at vokse. Der vil være et øget fokus på lavt energiforbrug og fokus på produktets miljøaftryk gennem hele dets livstid.
»Jeg finder de kontinuerlige fremskridt inden for batteriteknologi særligt interessante. De igangværende bestræbelser på at forbedre ydeevne, lagerkapacitet, materialebæredygtighed samt den nyeste forskning, der udforsker nye materialer, sigter alle mod at skabe batterier, der er både mere effektive og holdbare,« siger Matthew Coles, som understreger at de nye batterier fra Numatic er et skridt på vejen mod en forbedret miljøvenlig praksis med fokus på begrænsning af materialeoverflod samt mulighed for mere etiske indkøb.

Batterier kan også lejes

Omkostningen til kvalitetsrigtige batterier svarer til op imod 20 procent af udgiften til en rengøringsmaskine, anslår Carsten Vestergaard. For rengøringsselskaber, der kan holde maskinerne i drift over en længere årrække, er det måske ikke så afgørende. Men for et rengøringsselskab, som måske kun har en tre-årig kontrakt på en rengøringsopgave, kan der måske være en tryghed at leje batterierne i stedet for at købe dem. For dermed behøver man ikke afskrive på en udgift til batterier, hvis en kontrakt aflyses eller udløber.
»Vi forventer, at vi meget snart også kan tilbyde batterier på lejebasis, og det vil være attraktivt for nogle rengøringsselskaber,« siger Carsten Vestergaard, som er med på Interclean i Amsterdam.

Numatic præsenterer en række nye maskiner og produkter på Interclean, følgende standnumre: 01.123, 01.229, B8

SENESTE NYT: