Nyd de varme hveder: Kira glæder sig til at arbejde på store bededag

Thomas Rasmussen fra Nordkyst Rent med Kira i Rema 1000

Danmark står over for en udfordring med mangel på arbejdskraft, og politikerne har iværksat flere tiltag for at løse problemet herunder tiltaget om at fjerne helligdagen store bededag. Samtidig viser en undersøgelse fra Danmarks Statistik fra november 2023, at kun 6 procent af danskerne ønsker at arbejde mere, end de allerede gør. Særligt rengøringsbranchen lider under manglen på arbejdskraft og i så høj grad, at det er begyndt at hæmme væksten i branchen ifølge undersøgelser fra 2022 fra Dansk Erhverv.

For at imødekomme den stigende efterspørgsel på medarbejdere har virksomheder som Nordkyst Rent taget innovative løsninger i brug. Ved at ansætte gulvvaske-robotten KIRA B 50, har rengøringsvirksomheden håndteret behovet for arbejdskraft og sikret en stabil service til deres kunder.

»Vi har valgt at omfavne teknologien som en løsning på vores udfordringer med mangel på arbejdskraft. Vi er glade for at have KIRA med på holdet, så vi fortsat kan levere den høje kvalitet, vores kunder forventer og forbinder med os. Rengøringen bliver optimeret til et helt andet niveau, så vi kan lave mere på den samme tid. Det frigør samtidig vores personale fra tidskrævende gulvvask, der giver dem mulighed for at fokusere på andre rengøringsopgaver,« siger Thomas Rasmussen, ejer af Nordkyst Rent.

Rene resultater i Rema 1000

I Rema 1000 i Strøby Egede har robotten gjort rent, siden den blev taget i brug i februar. Købmanden, Thomas Kjærulff, er imponeret over teknologien og rengøringsresultaterne i butikken.

»Teknologien er virkelig smart, og jeg er meget tilfreds med den rengøringsstandard, den opretholder i butikken. Det er fedt, at vi kan være med på den teknologiske bølge og se, hvordan det revolutionerer vores arbejdsgange,« siger Thomas Kjærulff, købmand i Rema 1000.

Stort potentiale for robotter i en presset branche

Robotter som KIRA B50 oplever en stigende interesse og anerkendelse i rengøringsbranchen. Med potentiale til at forandre rengøringsprocessen ses robotter nemlig som en mulig løsning i en branche, der står over for udfordringer med at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft.

»Vi er glade for at kunne tilbyde KIRA B 50 som en innovativ løsning til rengøringsbranchen. Det er et stort og prioriteret område for Kärcher. Ved at “ansætte” robotter kan virksomheder som Nordkyst Rent reducere deres afhængighed af manuel arbejdskraft og samtidig udnytte deres ressourcer mere effektivt. Og lad os være ærlige, det er bare meget mere behageligt at forestille sig en robot, der tager sig af gulvvasken, mens du fx nyder en varm hvede i pausen, end at skulle vaske gulvet selv,« siger Brian Sjællænder, Product Manager hos Kärcher.

Rengøringsrobotten er udstyret med avanceret navigations- og sensorteknologi, der gør den i stand til sikkert at manøvrere rundt i forskellige miljøer og undgå forhindringer. Den kan nemt tilpasses til forskellige rengøringsbehov og udføre gulvvask-opgaver. Når den først er i gang, rengør KIRA B 50 området helt af sig selv og tager rengøringen til et helt nyt niveau.

SENESTE NYHEDER: