Lej et vaskeri fra Nortec

Grøn og driftssikker vaskeri-løsning til rengøringsbranchen

Rengøringsvirksomheder kan leje en professionel vask selv løsning som er kørende hver dag. Bedre service og lavt ressourceforbrug sikrer god totaløkonomi.

Tekst: Torben Elsig-Pedersen, torben@rentidanmark.dk

Enhver rengøringsvirksomhed har nu mulighed for at få sin egen professionelle vask-selv-løsning ude på de enkelte adresser, hvor man har rengøringsopgaver. Løsningen er udviklet af danske Nortec, som på lejebasis stiller professionelle vaskemaskiner og tørretumblere til rådighed. Dermed slipper rengøringsselskaberne helt for bøvlet med indkøb af vaskemaskiner og dermed stor frustration, når maskinerne har driftsstop. For med 42 serviceteknikere spredt ud over landet tilbyder Nortec, at maskinerne er kørende igen inden for maksimalt 8 timer.
»I praksis betyder det, at vi har maskinerne oppe at køre inden for max. 8 timer i de fleste tilfælde. Vores kunder har telefonnummeret på den servicetekniker, der er tilknyttet og de kan således med det samme aftale, hvornår han kommer forbi,« fortæller salgschef Steen Duus fra Nortec, der har hovedsæde i Vejle og ligeledes kontor og showroom i Brøndby.

Sparer på ressourcerne

Foruden en vaskeriløsning, som bliver stadig mere udbredt i rengøringsbranchen, så driver Nortec f.eks. vaskeriløsninger for mere end 2200 boligforeninger rundt om i Danmark. Efter en periode, hvor mange gerne vil have deres egne vaskemaskiner og tørretumblere i hver enkelt lejlighed, er der nu stigende efterspørgsel efter fællesvaskerier i etageejendomme. Mange boligforeninger sparer således litervis af vand, tusindvis af kroner på el og minimerer mængden af skrot betragteligt ved at vælge et professionelt fællesvaskeri. I en tid med fokus på miljøbevidsthed vinder vaskeriløsningerne således igen frem i stor stil.
»Her vil vi gerne vil hjælpe med at gøre op med køb-og-smid-væk-kulturen. Da vaskemaskiner og tørretumbler i lejlighederne genererer 18 gange mere skrot end ved at have et fællesvaskeri i ejendommen,« siger Steen Duus.
Udover en lang holdbarhed på industrimaskiner, så vil hver beboer som bruger et fælles vaskeri hver især over en 10-årig periode spare 75.000 liter vand i forhold til hvis beboeren vasker selv der hjemme.«
Se mere på: www.det-rene-vanvid.dk

Nortec’s leje-koncept bliver stadig mere udbredt blandt kunderne i rengøringsbranchen, fordi det er en god forretning for dem. Samtdig er de sikret stabilitet i driften.

Steen Duus (tv) og Lars Hølmkjær leverer driftssikre vaskeriløsninger til en stor del af rengøringsbranchen.

Mange vil gerne leje

»Rengøringsbranchen har ligeledes fået øjnene op for alle fordelene ved at have en professionel vask-selv-løsning,« siger distriktschef Lars Hølmkjær, der kom til Nortec for et par siden. Han har 30 års erfaring i at samarbejde med rengøringsbranchen og har derfor et godt kendskab til, hvad der betyder noget i en branche, der skal levere service af høj kvalitet for kunderne hver dag.
»Der er rengøringsvirksomheder som har forsøgt sig med små vaskemaskiner, som vi bruger i den private husholdning, men de går ofte i stykker og kan iøvrigt heller ikke levere den vaskekvalitet, som der kræves i dag ud fra hygiejnehensyn. På den lange bane bliver det for dyrt med maskiner, der har nedbrud og der er bøvl med at køre maskinerne til skrot. Der kan vi tilbyde holdbare løsninger, som er specielt udviklet til rengøringsbranchen.«
Nortec anslår at 9 ud af 10 af deres kunder i rengøringsbranchen i dag lejer maskinerne fremfor at købe. Årsagen er at det er nemt og en økonomisk rentabel ordning samt en nem måde at komme i gang på.
»Vores leje-koncept bliver stadig mere udbredt blandt kunderne i rengøringsbranchen, men også på hoteller, i kommuner og på større virksomheder. Efterspørgslen på at have en egen vask selv løsning skyldes, at det også er en god forretning for vores kunder både økonomisk, men så sandelig også overfor vores kunder som kommer godt i gang ude ved deres kunder fra dag et« siger Steen Duus.

Udviklet til rengøringsbranchen

Nortec har igennem en del år samarbejde med større rengøringsselskaber, således at de robuste industrimaskiner i dag er forprogrammeret til at opfylde rengøringsbranchens høje krav. Det betyder at der er særlige programmer, som er velegnet til vask af mopper, klude og hvad der ellers er behov for.
»En almindelig husholdningsmaskine kan ikke programmeres af kunderne selv og vasker man f.eks. på 90 grader vil man tit opleve at der vaskes på en lavere temperatur – selvom det foreskrives at den vasker på 90 grader – dette sker for at disse husholdningsmaskiner skal opnå forskellige energimærkninger. En industrimaskine kan komme op på højere temperaturer, den kan holde temperaturen i længere tid og dermed får man de hygiejneeffekter, som er foreskrevet i de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer (NIR). Derudover kan vi sikre den nødvendige dokumentation af vaskeprogrammer mm. Sådan at vores kunder kan påvise dette overfor deres kunder. Alle industrimaskinerne er lavet med en meget simple betjeningsform så de kan bruges af alle på en rengøringsplads. Det er også muligt, at lave special programmer på disse maskiner (klude, mopper, dynevask, gardinvask mm.) Samtidig kan en industrimaskine fra Nortec klare en vask på under en time, mens en husholdningsmaskine ofte skal bruge op imod tre timer på en vask,« fortæller Lars Hølmkjær.


Nortecs udvikling af specielle løsninger til rengøringsbranchen er sket i et tæt samarbejde med nogle af landets største rengøringsselskaber.
»Startskuddet var et samarbejde med et af de største rengøringsselskaber. De købte små husholdningsmaskiner, der gik i stykker hele tiden. I stedet for at binde penge i indkøb af industrimaskinerne, så blev det til en løsning, hvor de lejer maskinerne inkl. service og reservedele. Det betyder, at maskinerne holdes kørende hver dag. Det viser sig, at vi kan tilbyde en løsning, der har en bedre totaløkonomi for vores kunder i forhold til alternativet, hvor de køber billigere maskiner, som kræver meget service,« fortæller salgschef Steen Duus.

Vask-selv til fast pris inkl. alt
– nemt og enkelt for kunderne

Lejeaftalen betyder, at Nortec opstiller og monterer præcis de maskiner, som opfylder behovet på den enkelte arbejdsplads. Maskinerne forprogrammeres ud fra behovet det enkelte sted, således at det er meget overskueligt at vælge de rigtige vaskeprogrammer. Ved driftsstop rykker serviceteknikerne ud med det samme.
»Det er unikt i branchen, at vi kan servicere vores kunder med det samme. Det skyldes, at vi har vores egne teknikere, vi har vores egne vaskemaskiner, så vi har altid reservedele på lager og vi har ekstra maskiner, hvis det er mere hensigtsmæssigt at skifte en maskine. Alt dette behøver kunden ikke bekymre sig om, når de har en lejeaftale med os, for så sørger vi for at vaskeriet er kørende. I en lejeaftale kender kunden prisen, for reservedele og service er inklusiv i prisen,« siger Steen Duus.
Industrimaskinerne er ret holdbare og kører ofte både 10 og 15 år.
Men rengøringsvirksomhederne står ret frit stillet i forhold til at sige en lejeaftale op med kun 30 dags varsel eller at ændre på maskinsammensætningen, hvis behovet ændrer sig.

SENESTE ARTIKLER:

Historien om Nortec

Nortec blev etableret i 1988 af Tom Madsen, som kørte som servicetekniker. Efterhånden begyndte kunderne også at efterspørge køb af nye maskiner.
Det blev startskuddet til udviklingen af Nortec-maskinerne, som er udviklet og designet i Danmark, men produceres på en af verdens største vaskemaskinefabrikker i Tjekkiet – Alliance Laundry System.
Nortec leverer udelukkende professionelle industrimaskiner.
I dag er Tom Madsens søn Michael Sand direktør i Nortec.
Fra i 1988 at være et firma, der servicerede kunder i Vejle-området, er Nortec nu landsdækkende med mere end 100 medarbejdere.
Da Tom Madsen startede virksomheden i 1988 havde han klistret en dymo-label på instrumentbrættet i varevognen: ”Var kunden tilfreds?” Dette er fortsat en markant ledetråd i Nortec.