Håndvask rykker ud i det offentlige rum

Med en nyudviklet håndvaskestation kan et af de bedste våben i slaget om god hygiejne rykke fra toiletterne og ud i mere offentlige arealer, hvor folk færdes.

Håndvaskestationen kan således stå i gangarealer, i lufthavne, ved indgangen til stormagasiner og supermarkeder, i opholdsrum på skoler og i restauranter, hoteller med videre. På den måde bliver det oplagt lige at tage en håndvask. Også når man måske ellers havde sprunget over. På den måde kan hyppigere håndvask være et godt våben imod smittespredning og et generelt løft i hygiejnen.
Håndvaskestationen af mærket Smixin forhandles af RV Unique. I øjeblikket installeres Smixin i restaurantkæder, så gæsterne kan vaske hænder inden et måltid lige som OK Plus er ved at sætte dem op på deres tankstationer.
Smixin leveres i to udgaver. En lille model hvor vand og sæbe er kombineret og hvor der kræves separat håndklæde/papir, men også i en komplet station, hvor vand, sæbe og papir er kombineret.

Hurtig og sikker håndvask


Der er tale om en særdeles effektiv og hurtigt håndvask, som lever fuldt op til WHO’s anvisninger. Test hos et uafhængigt tysk hygiejneinstitut viser, at det er mere effektivt at vaske hænder med Smixin,
En håndvask tager således kun cirka 15 sekunder mod anbefalet cirka 60 sekunder ved traditionel håndvask. Samtidig spares 90 procent vand i forhold til traditionel håndvask. Sæbe og papirforbrug er sat ned med 60 procent.
Disse besparelser er ikke alene et plus på miljøregnskabet. Beregninger viser ligeledes, at håndvaskestationerne er betalt tilbage på 8-12 måneder, når besparelsen holdes op imod forbruget ved traditionel håndvask, fortæller Aladdin El-Jomaa, der er salgsagent.

Aladdin El-Jomaa præsenterer ny kompakt vaskestation, så håndvask kan rykke ud fra toiletter og foretages i mere offentlige rum. Det giver nye perspektiver for håndhygiejne.


Den teknologiske forklaring på vand- og sæbebesparelserne ligger i at luft blandes ind i vand og sæbe samtidig med at sæbedoseringen afmåles automatisk.
»Når man kan vaske hænder i fællesarealer, uden at skulle gå på toilettet, så ser vi, at det tilskynder langt flere til lige at tage en hurtigt og effektfuld håndvask. Det vil ikke alene i tider med pandemi, men også generelt kunne forbedre vores hygiejne og mindske almindelig smittespredning,« siger Aladdin El-Jomaa, der er salgsagent for det schweizisk producerede Smixin.

SENESTE NYHEDER: