Ditlev Rent ser Svanemærket som et konkurrenceparameter

Sjællandsk rengøringsvirksomhed ser store fordele i at have dokumentation
for, at alt går miljørigtigt til.

Indehaverne af Ditlev Rent Dionna og Christian Ditlev med diplomet på deres Svanemærkning.
Det er i høj grad Christian Ditlev, der har stået for arbejdet med Miljømærkning Danmark.

Rigtig meget her i livet begynder med bierne og blomsterne. Også for Ditlev Rent, som netop har været igennem en ti måneder lang proces for at blive godkendt til Svanemærket rengøring.
»Helt grundlæggende så skal vi passe på vores miljø og natur. Bierne er i tilbagegang. Vi vil gerne sikre rent drikkevand til vores børnebørn. Derfor er vi nødt til at tage miljø- og biodiversitetskrisen alvorligt. Det starter med os selv, og derfor har miljø og ordentlighed altid betydet meget for os. Nu har vi så taget skridtet fuldt ud og fået Svanemærket,« siger indehaver og administrationschef Dionna Ditlev.
Det har været en lang og grundig proces at få Svanemærket som den 19. rengøringsvirksomhed i Danmark. Normalt ønsker erhvervslivet mindre bureaukrati og kontrol, men lige når det gælder miljø, så er der ingen omveje.
»Det nytter ikke, at vi sjusker os igennem. Derfor er det vigtigt for os, at Miljømærkning Danmark har været grundige i deres godkendelse. Vi skal ikke bare købe os til grønne mærker, for så er det intet værd. Vi skal have grundlaget, arbejdsprocesser og dokumentation i orden. Det føler vi, at vi er blevet testet på igennem en lang og grundig proces for at opnå Svanemærket,« siger Dionna Ditlev.

Et kvalitetsstempel


Hun ser Svanemærket som et kvalitetsstempel, som viser at virksomheden vil tages alvorligt og har styr på alle processer. Det er ikke nyt for Ditlev Rent at tænke på miljø. Det nye er at have dokumentation for det. Igennem mange år har virksomheden benyttet miljøskånsomme produkter og i vid udstrækning Svanemærkede rengøringsmidler. Men med godkendelsen fra Miljømærkning Danmark er også alle virksomhedens processer, rekvisitter og selv arbejdstøjet blevet gennemgået.
»Det har været en større proces at blive godkendt, end vi havde forestillet os, for der er en stor detaljeringsgrad lige fra arbejdstøj over skraldeposer og vores planlægning af kørsel,« siger Dionna Ditlev.
Som eksempel har virksomheden skullet sikre, at kunderne tages i den rigtige rækkefølge på ruten, der giver det færreste antal kørte kilometer.
De private kunder oplever således også, at de måske kun kan tilbydes rengøring i deres lokalområde på en bestemt ugedag, for at Ditlev-Rent kan have et miljørigtigt kørselsforbrug.
»Det skal vores kunder være villige til at acceptere. Til gengæld køber de så også en ydelse, hvor der er dokumentation for, at vi lever op til en række miljøkrav. Det oplever vi, at stadig flere efterspørger.«

Styr på underleverandører


»Vi skal også kunne dokumentere det forbrug både vi og vores underleverandører har af f.eks. kemi til rengøring. I praksis sørger vi for, at vores leverandører benytter materialer og kemi, som vi indkøber, for så opstår ingen tvivl.«
Virksomheden skal også have klare procedurer og beskrivelser for oplæring af medarbejdere, udskiftning af vognpark og kvalitetskontrol af rengøringen blot for at nævne nogle enkelte ting.

Branchen er nødt til at blive grøn


Ditlev Rent håber, at Svanemærket også på sigt smitter af på tilgangen af erhvervskunder.
»Vi hører fra flere, at de lægger vægt på ordentlighed og miljø. Derfor ser vi det sådan, at Svanemærket er et konkurrenceparameter, som er kommet for at blive. For os er det vigtigt, og vi kan med ro i maven sige, at vi gør tingene på en miljørigtig måde. Det passer godt til os og den måde, vi gerne vil drive virksomhed på. Det er måske stadig forholdsvist nyt at lægge så meget fokus på miljø i rengøringsbranchen, men jeg tror, det er et område, som vil få stadig mere fokus i årene fremover.«
For de kunder som vælger en Svanemærket leverandør følger også nogle fordele, mener indehaveren af Ditlev Rent.
»Stadig flere virksomheder får et grønt fokus og ved at vælge leverandører – selv til deres rengøringsopgaver – sender de et signal om, at de har styr på deres miljøindsats. Helt ned i de detaljer, der handler om rengøring og ejendomsservice,« siger Dionna Ditlev.

SENESTE ARTIKLER:

Fakta:
Ditlev-Rent.dk

Ditlev Rent har udelukkende kunder på Sjælland, hvor der tilbydes totalservice til erhvervsvirksomheder. Det omfatter bl.a. rengøring, vinduespolering, levering af forbrugsvarer, ejendomsservice, gulvbehandling mv. Formålet er at gøre det nemt for kunderne, så de kun skal kontakte én for at få løst deres serviceopgaver.

Ditlev Rent har desuden rengøring for private og kommuner som en del af porteføljen.

Virksomheden er specialiseret i oliebehandling og pleje af gulve.

· Ditlev Rent var Gazelle-virksomhed i 2021.
· Ditlev-Rent blev tildelt erhvervsprisen i Egedal kommune i 2022.
· Ditlev-Rent blev Svanemærket i 2023.