Klima: ISS har sparet 350.000 engangsposer

Servicekoncernen ISS har kørt et pilotprojekt med en genanvendelig affaldspose i flere større virksomheder igennem det seneste år, og det viser, at ISS foreløbig har sparet 350.000 engangsposer ved at anvende en genanvendelig affaldspose.

En affaldspose af kasseret stilladsplast, der kan genbruges igen og igen i skraldespande på toiletter og i kontormiljøer. Og har en levetid på flere år.

Den genanvendelige affaldspose har servicekoncernen ISS det seneste år brugt i et pilotprojekt hos seks større virksomheder, blandt andre konsulentvirksomheden EY og Danmarks Radio, hvor ISS har brugt affaldsposen i knap 900 affaldsspande.

LÆS OGSÅ: ISS og Bygningsstyrelsen reducerer madspild

Pilotprojektet viser, at ISS i alt har sparet 350.000 engangsposer i plast ved at anvende posen af stilladsplast, som er udviklet af iværksættervirksomheden Kobensac. De har specialiseret sig i at omdanne brugt stilladsplast til genanvendelige og miljøvenlige affaldsposer. 

Miljøvenlig affaldssortering

”Jeg er meget begejstret over de positive resultater. Affaldsposen er miljøvenlig, den kan spare tid for vores medarbejdere, og klimaaftrykket er nærmest ikke eksisterende både for ISS og for vores mange kunder, som med en enkel løsning kan have en mere miljøvenlig affaldssortering,” siger Johan Bjørn Jeppesen, Business Unit Director i den danske del af ISS.

SENESTE NYHEDER:

Og netop klimaaftrykket ude hos kunderne er noget som ISS har styrket indsatsen omkring gennem sin ambitiøse plan om at være Co2 neutrale i alle dele af forretningen i 2040.

”Vi er helt bevidste om, at vi skal levere vores services på en miljøvenlig og bæredygtig måde. I og med at størstedelen af vores drift er ude hos vores kunder, har vi igangsat en række initiativer til at sikre, at vi mindsker vores klimaaftryk mest muligt ude hos vores kunder og vores underleverandører. Derfor er det meget tilfredsstillende at konstatere, at de foreløbige resultater af pilotprojektet er positive og potentialet er stort,” siger Johan Bjørn Jeppesen og tilføjer, at den miljøvenlige affaldspose også er interessant for ISS’ globale kunder.