FORHØJET SERVICEFRADRAG KAN LØFTE OMSÆTNINGEN

Nogle kan allerede mærke øget efterspørgsel. Men fradraget får størst betydning for familier i
Nordsjælland og København, vurderer BDO.

Danskerne får formentlig i højere grad lyst og økonomi til at hyre professionel hjælp til rengøringen i 2024, hvor servicefradraget næsten bliver fordoblet. Fradraget stiger til 11.900 kroner.
Rengøringsvirksomheder, der henvender sig til private husstande, kan da også allerede se en effekt af det øgede skattefradrag.
Peter Mortensen, der ejer rengøringspartner.dk siger således, at man allerede i fjerde kvartal 2023 oplevede en stigende efterspørgsel fra private. Det kan både skyldes, at husholdningerne oven på kriser som corona og krigen i Ukraine igen tør bruge lidt flere penge.
»Men det er meget muligt udsigten til et højere skattefradrag også spiller ind. Vi bruger ordningen aktivt i dialogen med nye kunder som ønsker tilbud,« siger Peter Mortensen.
Han mener dog der stadig er lang vej før private husstande slår over til udbredt brug af professionel rengøring.
»I mange private hjem anvendes fortsat i vid udstrækning sort arbejdskraft, så fradraget burde måske være endnu højere eller mere gennemskuelig.«
Også hos EcoNordic Cleaners oplever man, at det forhøjede skattefradrag har øget efterspørgslen.
»Vi forventer en fortsat positiv effekt, men mange private bruger også fortsat rengøringsplatforme såsom Happyhelper og lignende,« siger Maraz K. Mourad, CEO og indehaver.

Ydelser for 2000 kr. om måneden


Når skattefradrag i 2024 går fra kr. 6.600 til 11.900 kr., så bliver det ifølge BDO så højt, at næppe ret mange vil udnytte det fuldt ud.
For det er fortsat de færreste husstande som bruger så store beløb på professionel rengøringshjælp, vinduespudsning, børnepasning og havearbejde.


”Ægtefæller og samlevende har hvert sit fradrag. Med det nye loft vil et par dermed kunne bruge næsten 2.000 kr. om måneden på hjælp i hjemmet og i et eventuelt sommerhus og opnå fradrag for det hele. Så store beløb bruger næppe ret mange udenfor København og Nordsjælland på den slags,” lyder det fra BDO.
Et ægtepar, der på årsbasis har udgifter til rengøring på for eksempel 10.000 kroner får i princippet dækket 26 procent af udgiften, svarende til 2.600 kroner via skatten. Eneste krav er at de skal huske at indberette fradraget på skat.dk

Seneste nyheder:

Servicefradraget kan bruges
på følgende:

· Udgifter til rengøring, herunder vask og strygning af tøj, støvsugning og vask af gulve samt rensning af tæpper, persienner og gardiner, når dette sker i hjemmet.

· Udgifter til vinduespudsning både inde og ude.

· Udgifter til børnepasning, herunder hjælp til at hente børn fra eller transportere børn til daginstitutioner og fritidsaktiviteter, men kun, hvis børnepasseren er fyldt 18 år ved årets udgang. (Udgifter til lektiehjælp – som ikke sker i forbindelse med pasning – er ikke fradragsberettiget.)

· Udgifter til almindeligt havearbejde, herunder lugning, græsslåning og beskæring af buske og træer. Der kan ikke foretages fradrag for udgifter til træfældning eller til rensning af tag og tagrender og heller ikke til anlæg af ny græsplæne eller ny terrasse.