Moppen fortæller selv, når den skal skiftes

Viledas nye EviSense registrerer, hvor der gøres rent og hvornår moppen bør skiftes.

Vileda sætter nu ny teknologi til de velkendte mopper. En sensor registrerer, hvor moppen har været, hvor mange kvadratmeter, der er gjort rent og viser med en lille lampe, når det er tid til at skifte moppen.

Den ny teknologi er således koblet tæt sammen med de velkendte mopper og fremførere. Det fortæller fortæller Jonas Petersen, der er salgschef for Vileda Danmark.

Det ny EviSense system blev præsenteret på Interclean i Amsterdam og ventes udrullet i Europa sidst på året.

Sensor på moppen

Der er tale om en digital sensorenhed, der kan klippes til Swep-moppehåndtaget. En RFID-læser, et sim-kort og smarte algoritmer giver mulighed for at spore moppens arbejdsfrekvens og areal. Når enheden blinker gult, er det tid til at skifte moppen.

EviSense forbinder hver moppe i rummet og giver supervisoren mulighed for via et instrumentbræt at kontrollere, om gulve er blevet grundigt vasket. Rengøringsassistenten kan for eksempel få besked på at skifte moppen hver gang, der er vasket et bestemt antal meter.

Det er en stor fordel i miljøer, hvor hygiejnen skal være i top. Med det nye system er det nemt at følge, hvor der er blevet rengjort og hvilke arealer, der venter på en tur med moppen.

Jonas Petersen og Kenneth Askov Jeppesen repræsenterede Vileda Danmark på den store Vileda-stand i Amsterdam.

Hjælp til rengøringsmedarbejderen

»Nogle vil måske synes det lyder som Big Brother. Men i virkeligheden er det tænkt som en hjælp til rengøringsmedarbejderne, så de kan få mere effektivitet ind i arbejdsgangene og få styr på brugen af antallet af mopper mv.,« siger Jonas Petersen.

Han understreger, at der i disse år er stigende fokus på innovation, hvor alt tidligere handlede om pris.

»Årsagen er, at der er stor mangel på arbejdskraft, så derfor bliver der stadig mere fokus på, hvordan vi gør tingene bedre og mere effektivt. Her er nogle af de nye produkter fra Vileda et godt bud,« siger Jonas Petersen.

Kenneth Askov Jeppesen, distriktschef i Vileda, viser her moppen frem med det nye EviSense.