Utilfredshed med kommunale udbud

En sund balance mellem pris og kvalitet
er nødvendig, hvis vi skal forbedre de
kommunale udbud, mener Jakob Scharff,
branchedirektør i DI.


Størstedelen af landets virksomheder er ikke tilfredse med de kommunale udbud.

Af de knap 8.000 adspurgte virksomheder i ny analyse fra DI – Dansk Industri er kun 1 ud af 3 virksomheder tilfredse med kommunernes udbud. Der er trods en svag fremgang i årets undersøgelse i forhold til sidste år, fortsat er plads til forbedringer.

»Vi har en fælles interesse i at sikre, at virksomhederne har gode vilkår for at byde ind på de offentlige kontrakter, og det forudsætter en inddragende udbudsproces med fokus på tidlig markedsdialog, realistiske tidsfrister, metodefrihed og en sund balance mellem pris og kvalitet,« siger Jakob Scharff, branchedirektør i DI, mener.

 
Det kan lade sig gøre

Tidligere på måneden vandt Aarhus Kommune IKA Prisen for 2022 for deres rengøringsudbud, der netop lagde vægt på markedsdialog, kvalitet frem for pris og som stillede krav til at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet i beskæftigelse.

Else Brandt roser Aarhus Kommune.

Else Brandt, der er kommerciel direktør for Forenede Service Danmark, har derfor stor ros til overs for kommunen:

LÆS OGSÅ: Udbud ekskluderer fortsat SMV’er

»Aarhus Kommune har gennem en grundig og mangeårig dialog ageret på markedets input og indarbejdet dem i udbuddet. En klar vægtning af kvaliteten af rengøringen og en dynamisk udbudsform med plads til løbende tilpasninger betyder bl.a., at vi får hjulpet mennesker på kanten af arbejdsmarkedet som led i samarbejdet,« siger hun.

SENESTE NYHEDER: