Videohjælp får maskiner op at køre med det samme

Diversey har lanceret virtuel service i hele Europa.
Det betyder at de fleste maskinfejl kan udbedres gennem et videoopkald.

Teknikeren kan på distance tegne og fortælle på mobilen. Rengøringsmedarbejderen får på sin mobil vejledning til at udbedre en fejl på rengøringsmaskinen.

Med en ny fjernassistance kan Diversey få kunderne op at køre i løbet af ganske kort tid. Det nye koncept Diversey ServiceNow er udviklet for at skabe mere effektivitet, så driftsstop på rengøringsmaskinerne kan minimeres til ganske kort tid.
Systemet har været på det danske marked i et halvt års tid og udbredes i øjeblikket i hele Europa. Branchen har taget godt imod tiltaget, fortæller systemansvarlig i Diversey, Anders Antonius.

Nogle var måske lidt skeptiske overfor videoopkald i begyndelsen, men efter de har set, hvor effektiv en hjælp det er, bliver systemet allerede kort tid efter lanceringen efterspurgt i stigende grad.
»Målet er at sikre kortere driftstop ude hos rengøringsvirksomhederne og samtidig sparer vores teknikere både tid og kilometer på landevejen. For ofte kan vi sammen med rengøringsvirksomheden løse problemerne gennem et videoopkald,« fortæller Anders Antonius.

Anders Antonius.

Tegner og fortæller

Videokonsultationen foregår på den måde, at rengøringsvirksomhed og teknikere kommunikerer igennem et særligt system, hvor teknikeren kan guide kunden. Systemet er udformet således at teknikeren kan tegne og vise på skærmen, hvordan problemet løses. På den måde afhjælper rengøringsmedarbejderen eller servicelederen selv udfordringen ud fra den guidning, som Diverseys tekniker giver over telefonen. Systemet minder om Face Time, men med de ekstra fordele som det giver, at teknikeren kan guide, tegne pile, indsætter pdf filer og diagrammer mv.

LÆS OGSÅ: Kompakte robotter fra Taski


I de tilfælde, hvor teknikeren skal rykke ud til en opgave, indebærer systemet samtidig den fordel, at fejlen ofte er lokaliseret gennem ServiceNow.
»Når vi hjemme fra har et indblik i, hvad der er galt og hvilke reservedele vi skal have med ud til kunden, så er vi mere sikre på, at vi kan hjælpe hurtigt og effektivt,« fortæller Anders Antonius.
Som et andet nyt tiltag bliver alt eksisterende og nyt udstyr fremover forsynet med koder, som kunderne kan scanne. Derved kommer kunden ind på en side, hvor der ligger videoer og vejledninger til, hvordan problemer kan løses. Dette system er især velegnet uden for servicecentrets åbningstid. Dermed kan mange problemer løses af rengøringsvirksomheden selv.
I de tilfælde, hvor det ikke lykkes selv at finde fejlen, så ligger der automatisk en historik klar til Diverseys teknikere næste morgen, så de kan tage fat på at løse udfordringen.

SENESTE NYHEDER: